Kongen av Norge ble innlagt på sykehus under sin ferie i Malaysia

Norges kong Harald V er fraktet til sykehus etter en infeksjon, meldte det norske kongehuset tirsdag.

Den 87 år gamle monarken er på en privat tur til det sørøstasiatiske landet.

«Hans Majestet Kongen ble syk mens han var på ferie i Malaysia og er innlagt der med en infeksjon. Kongen mottar god omsorg fra malaysisk og norsk medisinsk personell,» sa kongefamilien i en uttalelse.

Europas eldste regjerende monark, som fylte 87 år i februar, trenger krykker for å komme seg rundt og har lidd en rekke plager og sykdommer de siste årene, inkludert hjerteoperasjoner og ulike luftveisproblemer og infeksjoner.

I slutten av januar ble den norske kongen sykmeldt på grunn av en luftveisinfeksjon.

En uke tidligere avfeide han rykter om at han kunne abdisere etter eksemplet til sin fjerne kusine, dronning Margrethe II av Danmark.

Etter gjentatte ganger å ha insistert på at hun aldri ville gå av, lammet Margrethe danskene da hun i nyttårstalen kunngjorde at hun ville abdisere til fordel for sin eldste sønn Frederik.

– Jeg holder meg til det jeg alltid har sagt, at jeg avla ed til Stortinget og at det er på livstid, sa Harald til norske medier.

I hans fravær overtar kronprins Haakon (50) rollen som regent.

Sabah Daily News Bulletin

Hold oversikt over hva som skjer i Tyrkia, regionen og verden.


Du kan melde deg av når som helst. Ved å registrere deg godtar du våre vilkår for bruk og personvernerklæring. Denne siden er beskyttet av reCAPTCHA og er underlagt Googles personvernregler og vilkår for bruk.

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *