Prinsesse Benedikte feirer sin 80-årsdag

HKH Prinsesse Benedikte av Danmark feirer sin 80-årsdag i dag, 29. april 2024.

Benediktes engasjement i hesteverdenen og dressuren har vært uunngåelig gjennom årene.

Hun er beskytter av World Breeding Federation of Sports Horses (WBFSH), det danske hestesportsforbundet (DRF), det danske varmblodsselskab og den danske hestebeskyttelsesorganisasjon. Beskyttelse av hesten. Hun også ledet World Dressage Foundation.

I 2006 stilte hun som president for Fédération Equestre Internationale (FEI), men prinsesse Haya av Jordan ble valgt.

Prinsesse Benedikte bor på Berleburg slott i Tyskland. Hun er den yngre søsteren til dronning Margrethe II av Danmark og tanten til Margrethes sønn, den nåværende danske kongen Frederik X.

Hun har tre barn, Gustav, Alexandra og Nathalie, med sin avdøde ektemann prins Richard av Sayn-Wittgenstein-Berleburg. Nathalie er en dansk olympisk dressurrytter og nåværende styremedlem i det danske rideforbundet.

Prinsesse Benedikte er en liten, vellykket sportshesteoppdretter med den danske OL-laghesten Nathalie. Digby som den mest vellykkede.

Siden 2005 har Dansk Varmblodsforening delt ut «HKH Prinsesse Benedikte evighetspris” til en hest registrert i Dansk Varmblod og som utmerket seg hovedsakelig ved egne prestasjoner eller som far eller mor til konkurransehester.

Prinsesse Benediktes 80-årsdag har ikke gått upåaktet hen og feires flere ganger med bursdagsmiddag i Sølyst i regi av Hestens Vaern 19. april, etterfulgt av åpningen av «Prinsessekjoler»-utstillingen i Koldinghus 24. april. skjer med familien hennes, mens 2. mai arrangerer prinsessen en mottakelse for hennes patronage på Rosenborg slott.

Relaterte linker
HKH Prinsesse Benedikte hedret under WBFSH Generalforsamling 2019 i Saumur
Prins Richard av Sayn-Wittgenstein-Berleburg døde
Digby av Nathalie Zu Sayn-Wittgenstein er død
Prinsesse Benedikte tildelt ved godkjenning av danske hingster i 2008
HKH Prinsesse Benedikte stiller til valg som FEI-president
Prinsesse Benedikte av Danmark, gudmor for FEI/PSI Freestyle Forum 2005
Kronprinsesse Mary debuterer dressur på CDN Frederiksværk 2020

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *