Nederland planlegger å levere F-16 til Ukraina denne høsten (EU)

Nederland planlegger å overlevere amerikanske F-16 jagerfly til Ukraina i høst og vil begynne å overføre dem i partier «etter sommeren».

Alt om emnet:

Russisk invasjon av Ukraina 13609

Det sa landets forsvarsminister, Kaisa Olongren, i en kommentar til Delfi. Ifølge henne følger de allierte en plan som inkluderer opplæring av ukrainske piloter, opplæring av vedlikeholdspersonell og overføring av flyene selv.

«Vi planlegger å ha et treningssenter i Romania, hvor vi også hjelper til med å trene ukrainere.

De er for tiden utdannet i Danmark, USA og andre land. Og hvis vi klarer å holde oss på denne banen og alt fungerer bra i Ukraina, selvfølgelig, i sitt eget land, vil det første flyet bli levert fra Danmark til sommeren. Og vi håper å delta i leveranser som starter til høsten med våre F-16, sa hun.

Nederland skal levere 24 F-16 til den ukrainske hæren og Danmark 19 jagerfly. Norge lovet også å levere moderniserte F-16 til Ukraina, melder news.bg.

La Repubblica: NATO er klar til å gripe direkte inn i krigen i Ukraina hvis Russland krysser en av de to røde linjene

Som kjent inkluderer «F-16-koalisjonen» Belgia, Canada, Danmark, Luxembourg, Nederland, Norge, Polen, Portugal, Romania, Storbritannia og Sverige. De allierte har lovet å trene ukrainske piloter til å jobbe med jagerflyene.

Alt om emnet:

Russisk invasjon av Ukraina
13609

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *