Fyrverkeriforbudet 1. august er i nyhetene i memes

Hver uke memes fra Watson sett sammen en nyhetsoppsummering for deg.Bilde: shutterstock

Hver uke memes fra Watson sett sammen en nyhetsoppsummering for deg. Denne uken snakker vi med deg om fyrverkeriforbudet 1. august på grunn av varmen. Legg vekk Vesuv, fyrverkeri og raketter.

29/07/2022, 05:5129/07/2022, 11:50

Mer moro»

Nyheter i Sveits

Sveits erverver italiensk territorium

Sveits utvidet seg: et stykke italiensk territorium gikk over til vår jord. Vær trygg på at vi ikke kopierte russerne ved å brutalt invadere vår nabo. I alle fall er det ikke vår militshær som vil tillate oss en slik operasjon.

Men hvis det ikke er takket være soldatene våre dårlig og deres sofistikerte utstyr (med hensyn til alle lesere som har gjort militærtjeneste) som vi har gjort denne erobringen, hva skyldes det? Vel, klimaendringer. Tenk deg at den italiensk-sveitsiske alpegrensen er basert på en vannseparasjonslinje som utvikler seg med smeltende isbreer. Og med oppvarmingen av klimaet flyttes denne grensen.

Dessuten var det ikke noen steinsprut og en haug med halvsmeltet snø vi restaurerte, men et fristed! Mer presist er det det Guide Rifugio del Cervino som nå er sveitser. Alt dette gledet ikke administratoren av krisesenteret, Lucio Trucca, som erklærte at virksomheten «forble italiensk fordi den alltid har vært italiensk» og dessuten bare selger mat og vin. Men ingen fornærmelse, dette er vilkårene i avtalen som er signert mellom Sveits og Italia, som omdefinerer grensen mellom skistedene Zermatt og Cervinio, sistnevnte er på italiensk territorium.

For øyeblikket har vi imidlertid fortsatt ikke de nøyaktige detaljene i avtalen, som vil bli publisert av Forbundsrådet først i 2023. Hvem vet, kanskje har vi nådd andre frister?

Et bilde

Bilde: knowyourmeme/watson

Et bilde

Bilde: knowyourmeme/watson

Et bilde

Bilde: knowyourmeme/watson

Et bilde

Bilde: knowyourmeme/watson

Ingen fyrverkeri i år

Kanskje du ikke har vært på Paleo, men du har definitivt sett noen historier. I rulling på Instagram mandag morgen kunne du ikke gå glipp av de fra det tradisjonelle Paléo-fyrverkeriet som finner sted søndag kveld, festivalens siste dag. Uten å ville stikke en kniv i såret, siden du sannsynligvis gikk glipp av denne apoteosen på grunn av personlige forpliktelser, vil du definitivt savne fyrverkeriet i bo hele sommeren. Fordi pyrotekniske enheter brenner og på grunn av tørken, har noen kantoner begrenset bruken.

Neuchâtel, Vaud, Fribourg og Genève forbød bruk av fyrverkeri med umiddelbar virkning på grunn av mangel på regn. Det kan fortsatt være håp for pyroteknikkentusiaster. A priori fellesbrann kan tillates fra sak til sak hvis de er godt kontrollert. Dette betyr at velstående samfunn langs innsjøen definitivt vil ha tillatelser. Men blir det sånn for alle kommuner? Vi får se. I mellomtiden, legg bort fyrverkerne, Vesuv og andre raketter, feiringen av den 1.ahem August blir mindre gøy enn vanlig. Og pass på bøter! Overtredere vil bli straffet!

Et bilde

Bilde: knowyourmeme/watson

Et bilde

Bilde: instagram@Lesmarchesdesainf/watson

Et bilde

bilde: knowyourmeme/watson

Et bilde

Bilde: knowyourmeme/watson

Nyheter i utlandet

Oppdag distribusjonen av vodka

Denne informasjonen er fra forrige uke, men den slo først ut denne uken, så vi våger deg på å fortelle oss om den. Rørledninger, disse enorme nettverkene av rør, brukes til å transportere olje eller gass. Men ikke bare. En ukrainsk grensevakt gjorde en merkelig oppdagelse under en rutinemessig patrulje: han oppdaget en ulovlig rørledning av… vodka. Hærens video viser ham snuse en prøve av væsken og lage en morsom ansikt. Du vet, den du får når noen tilbyr deg en sjat brennevin og du vet at den kommer til å gjøre deg syk.

I motsetning til hva man skulle tro, var det ikke engang på den russiske, men på den moldoviske grensen, hvor utgravingen av røret fant sted. Ifølge bladet Vice, som rapporterte denne informasjonen, ble denne rørledningen som ingen annen brukt av en menneskesmugler for å smugle forfalsket vodka fra Transnistria, et territorium i Moldova men kontrollert av det russiske militæret, en slags geopolitisk anomali som dateres tilbake til den kalde krigen. Forbryteren må finne en ny måte å smugle smuglergodset på.

Dette er ikke den første oppdagelsen av denne typen. Sovjeterne bygde et stort nettverk av rørledninger under den kalde krigen for å selge overpriset vodka til land i periferien av kommunistblokken. I 2004 ble et lignende rør oppdaget på grensen mellom Hviterussland og Litauen. I 2006 var det på den russiske grensen i Estland. Nylig, i 2013, var det mellom Kasakhstan og Kirgisistan hvor menneskehandlere smuglet vodka under jorden. Hvor mange andre slike rørledninger er det? Hundrevis? Tusenvis? Kan du installere den i hagen for å få nok vodka? Alt dette er ikke helt klart… Vel, vi forlater deg, vi skal bygge en oljerørledning fra Chasselas på den franske grensen. Kyss.

Et bilde

Bilde: knowyourmeme/watson

Et bilde

bilde: knowyourmeme/watson

Et bilde

bilde: knowyourmeme/watson

Et bilde

bilde: knowyourmeme/watson

Salget av pastis er på topp

Som overalt i Europa skaper inflasjon kaos også i Frankrike. Vi målte +15 % økning i prisen på pasta, +11 % i prisen på frosset kjøtt og +10 % i mel og oljer. En naiv person vil si: kanskje han reduserer alkoholforbruket? Spoilervarsel, nei. Men la oss snu rekkefølgen på produktene som genererte størst omsetning i Frankrike. Topp 3, 1,75 liters flaske Coca-Cola. Enkel. Topp 2, pakke med 6 flasker Cristalline vann. Grunnleggende. Men det som topper listen er 0,75 liters flasken med Ricard.

En av redaktørene av denne artikkelen fortalte oss at gitt hans forbruk av pastis, var han ikke overrasket. Enten. Men fortsatt. Blant alle produktene tilgjengelig i alle avdelinger i alle supermarkeder i Frankrike, genererte pastis mest penger. Det betyr at noen franske husholdninger sparte på mat for å holde tritt med Ricardos forbruk. Han fortjener en medalje. Da er franske petanquespillere uten pastisbeger litt som Unspunnen-steinkastere uten Unspunnen, det er ikke så interessant lenger. Så vi forstår dere franskmenn. Hallo!

Et bilde

Bilde: knowyourmeme/watson

Et bilde

Bilde: knowyourmeme/watson

Et bilde

Bilde: knowyourmeme/watson

Et bilde

bilde: knowyourmeme/watson

Nyheter WTF

Skip vs hvalrossen Freya

Freya er en hunnhvalross som har blitt en sommersensasjon i Norge. Sjøpattedyret, som tidligere ble sett i Storbritannia, Holland, Danmark og Sverige, bestemte seg for å tilbringe sommeren i Oslobukta, Norges hovedstad. Problemet er at hvalross ikke er lett: Freya veier godt 600 kilo. Og fortell deg selv at hun er slank sammenlignet med gjennomsnittsvekten til arten hennes: 700 kilo for kvinner og mer enn ett tonn for hanner. Det er fortsatt nok til å senke cruiseskip i Oslo havn. Fordi Freya allerede hadde sendt flere skip til bunnen ved å klatre på den for å ta en lur.

I møte med denne ødeleggelsen nølte norske myndigheter med å flytte dyret eller til og med avlive det. Før vi gir opp og lar naturen gå sin gang. Lykke til til dem, for dyret har blitt en skikkelig stjerne i Norge. lokalavis, Verdens gjengtil og med retransmittert inn bo dyrets handlinger. Forestillingen var ikke forventet å bli spennende, da en hvalross kan sove opptil 20 timer i døgnet, men det ble en suksess. Den eneste ulempen med denne historien er at den skyldes klimaendringer. Hvalrosser lever vanligvis lenger nord, men ødeleggelsen av deres naturlige habitat tvinger dem til å emigrere på jakt etter mat. Hvalrosser i Genfersjøen snart?

Et bilde

sda/wikipedia/watson

Et bilde

bilde: knowyourmeme/watson

Et bilde

bilde: knowyourmeme/watson

Et bilde

Bilde: knowyourmeme/watson

Har du noen andre nåværende memer å dele? Skriv dem i kommentarfeltet!

Klikk her for mer aktualitets memes!

Sjekk ut WTF Wiki, vårt gjennomstrekningsformat!

Ukens video!

Her er hva som skjer hvis du tør ta på dronningens vakt

Video: Watson

Vi avslutter med bilder fra konserten til Fr Stromae til Paleo!

1/12

Stromae-konsert på Paléo

Stromae opptrer på Paléo-festivalen søndag 24. juli 2022.

del på Facebookdele videre

Du kjenner sikkert «Harry Potter», «Avatar» eller «Dune». Brukeren ba AI om å forestille seg hvordan disse ikoniske filmene ville sett ut hvis de hadde blitt laget på 1950-tallet.

Fordelen med kunstig intelligens er at den kan visualisere ting som aldri har skjedd. Alt blir da mulig, som når du ser for deg de ikoniske filmene laget på 1950-tallet.Abandoned Films» på Facebook- og YouTube-sidene deres.

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *