Handle annerledes – Cahiers Techniques du Bâtiment (CTB)

Steve Carpentier

postet på 23.06.2022 kl 10:30

Kjøpesentre skal visstnok være mer enn steder å handle, steder å bo, som for eksempel Ametzondo-senteret i Bayonne (64), som Babylone-byrået tegnet kjøpegalleriet for.

© Agence Babylone

For å lese hele denne artikkelen,

abonner på Cahiers Techniques du Bâtiment – abonnementsutgave

For å lese hele denne artikkelen,

test Byggtekniske Cahiers gratis – Abonnentutgave

For å tilpasse seg nye forbruksmønstre, revurderer store forhandlere sine butikklokaler og fokuserer på blandet bruk. Et stort problem i den digitale handelens tidsalder.

Alle markedsstudier bekrefter dette: Den økonomiske modellen til et enormt hypermarked i utkanten av store metropoler er i krise. Kjøpesentre, som ble unnfanget på 1970-tallet som templer for uhemmet forbrukerisme, står nå overfor endringer i livsstil, spesielt med fremveksten av virtuell handel. De blir også konfrontert med slutten av den arkitektoniske modellen: en gigantisk boks lukket fra utsiden uten noen estetisk forskning utover å plassere de riktige produktene på de riktige nacellehodene. Hvis 75 % av dem er lokalisert i forstedene til metropoler, må kjøpesentrene i store bysentre også revurdere sin kopi. Etter hvert som de sprer seg på mer beskjedne grunner, blir de også tvunget til å gjenoppfinne seg selv ved å tilby mye mer enn bare et enkelt forretningsforslag. De siste årene har de virkelig fått i funksjonelt mangfold for å posisjonere seg ikke bare som shoppingsteder, men også som[…]

For å lese hele denne artikkelen, å forhåndsbetale

Trenger du hjelp til å logge inn?

Kontakt oss på +33 1 79 06 70 00 (mandag til fredag ​​fra 8:30 til 12:30.
og fra 13:30 til 17:30) eller til følgende adresse: [email protected].





louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *