Mette-Marits sønn pågrepet – politiet beslaglegger kniv | Kongelig

Marius Borg Høiby og hans mor, kronprinsesse Mette-Marit.

Foto: Lise Åserud / TT PRESSEBYRÅ

Sønnen til den norske kronprinsessen Marius Borg Høiby ble pågrepet mistenkt for vold mot kvinnen han er i et forhold med.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / TT NYHETSBYRÅ

Det norske kronprinsparet Mette-Marit og Haakon.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Den eldste sønnen til norsk kronprinsesse Mette-Marit Marius Borg Høiby (27) ble pågrepet søndag kveld. Han er mistenkt for «fysisk vold», det vil si overgrep eller fysiske angrep rettet mot en kvinne i 20-årene som han er i et forhold med.

Han er også mistenkt for hærverk i leiligheten sin i Oslo sentrum.

Kniv i veggen

Norge TV2 avslører nå nye detaljer om skandalen. Politiet tok beslag i en kniv som satt fast i veggen til kvinnens leilighet og mistenker at Høiby har stukket den der.

Ifølge TV2 hadde kvinnen synlige merker etter et slag i bakhodet og pådro seg hjernerystelse. TV-stasjonen sier det tok litt tid før Høiby forlot leiligheten for å tilkalle hjelp – og han ble senere arrestert et annet sted.

Han ble pågrepet søndag og løslatt mandag.

«Moralsk ansvar»

– Det er en stor skandale. Han har et moralsk ansvar og burde skjerpe seg litt mer. Hvis moren din ble kronprinsesse, burde du kunne holde deg på rett side av loven, sier kongeekspert Tove Taalesen. til norske VG.

– For det første er det en personlig krise. Da rammer det kongehuset fordi kronprinsen og kongeparet har gjort det klart at Marius er en likeverdig del av familien, sier han.

Borg Høiby tilhører kongefamilien, men ikke kongehuset. Han har altså ingen offisiell funksjon for kongehuset. Men Taalesen påpeker at han er sønn av kronprinsessen og bror til den kommende dronningen av Norge.

Haakon: «Alvorlig sak»

Faren til Marius er Morten Borg, som Mette-Marit bodde sammen med før forholdet til kronprins Haakon. Hun har to barn med Haakon, prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus.

Kronprins Haakon, som deltar i Paris-OL, sier han vil være «preget av affæren», men nektet å kommentere, med henvisning til Höibys advokat.

— Det er en alvorlig sak når politiet er involvert… Det er klart at denne saken også angår meg, men jeg er her for å støtte laget vårt i OL, sier Haakon til VG.

FLERE: Haakon om arrestasjonen: «Alvorlig sak»FLERE: Sønn av norsk kronprinsesse arrestertFLERE: «Romantisk detalj» i det nye bildet av prinsessen
2024-08-09 00:28:42
1723163566
#sønn #MetteMarit #sommer #arrestert #politiet #beslaglagt #kniv #kongelig

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *