Eurovision 2024: 10 ting du bør vite om Nemo, sveitseren som vant med sin sang «The Code»

det viktige
Sveits vant den 68. utgaven av Eurovision takket være seieren til Nemo og sangen hans «The Code». Slimane endte på 4. plass. Hvem er Nemo, den superladede kandidaten som klarte å forføre nasjonale juryer og europeiske seere?

Han var en av favorittene. Og han vant. Nemo, den sveitsiske bidragsyteren som konkurrerte med sangen «The Code», ble kåret til den store vinneren av Eurovision i Malmö, Sverige like før kl. En løslatelse preget av uenighet om å opprettholde Israels krigskandidatur og flere demonstrasjoner i Sverige.

På Eurovision deles 50 % av poengene ut av et panel av fagfolk i hvert land og 50 % for samtaler og tekstmeldinger fra europeiske seere. Nemo klarte å forføre en stor del av juryene, da 22 av 37 ga ham maksimalt antall poeng. Han endte først foran Frankrike og Kroatia. Da publikumsstemmene ble talt opp, forble Sveits på førsteplass, Kroatia på andre og Ukraina på tredje. Frankrike endte på fjerdeplass med Slimane sin «Mon amour» og Israel på femteplass.

Det er tredje gang Sveits vinner Eurovision etter Lys Assia i 1956 og Céline Dion i 1988. Men hvem er Nemo, den store vinneren?

1 – 25 år gammel artist

Nemo er artistnavnet hans. I det virkelige liv heter han Nemo Mettler. Han ble født i 1999 i Bienne, kantonen Bern, Sveits. Så han er 25 år gammel. Han har en yngre søster. Foreldrene hans drev et selskap som gikk konkurs tidlig i 2010.

2 – kandidat for «utrolig talent» i en alder av 15

Nemo utviklet sin kunstneriske strek veldig tidlig. I en alder av 13 spilte han en rolle i musikalen «Ich war noch niemals in New York». I en alder av 15 dukket han opp i den sveitsiske versjonen av «Incroyable talent» som rapper. Han ga ut sin første EP det året. Deretter nøt han relativ suksess i landet sitt.

3 – Erfaren musiker

Nemo lærte å spille fiolin i en alder av 3, trommer i en alder av 8, og som voksen studerte han solo vokal i jazz og pop ved Zürich University of the Arts. Han vant den sveitsiske musikkprisen for beste talent i 2017 og samlet deretter ytterligere fire trofeer i 2018.

4 – Definerer som ikke-binær

Høsten 2023 ble Nemo utgitt som en ikke-binær v intervju for en sveitsisk avis. «Jeg føler meg ikke som en mann eller en kvinne», heter det i artikkelens overskrift. «Jeg liker å forestille meg kjønn som en galakse, jeg ser for meg meg selv som en liten stjerne som svever et sted inne i den. Det er der jeg føler meg mest som meg selv.» Å være ikke-binær betyr ikke å identifisere seg som strengt kvinne eller strengt mann.

5 – «The Code» fremkaller sin binære natur

«Codex» fremkaller det faktum å ikke føle seg som en mann eller en kvinne, veien til å finne sin egen identitet, men også frigjøring og oppfyllelse.

Spesielt synger han: «Me, I’ve been to hell and back to get back on track / I cracked the code, woah / Like the Ammonites, I gave it time / Now I’ve found heaven».

I et intervju med 20 minutter til Sveitsvinneren uttaler: «Hovedspørsmålet var å vite hvor plassen min er når jeg ikke er på den ene eller andre siden. Jeg beskriver hele denne personlige utviklingen, som består av veldig vakre, men også veldig vanskelige øyeblikk.»

6 – Stykke skrevet på en dag

Tekstene og musikken til «The Code» tok bare én dag å skrive. Ved første lytting kan rytmeendringene være foruroligende. Låten er effektiv og blander rap, tromme og bass og opera med trikset vi husker: «who oh oh». Den ble skrevet for et år siden, i selskap med en svensk komponist, en norsk produsent og en sveitsisk produsent.

7 – showmann

Nemo har energi å gi bort! Bare se hans Eurovision-opptreden en gang til. Stå, legg deg ned, sprett rundt scenen, løp fra den ene enden til den andre eller stå på den sirkulære plattformen og balanser.

8 – queer hymne

Ifølge bladet Sta«The Code» er allerede en queer hymne. For magasinet er sangen «kraftig og gripende, og fungerer som en queer hymne». [«Personne dont l’orientation ou l’identité sexuelle ne correspond pas aux modèles dominants»].

9 – Personlighet i filmen «Mask Singer»

I likhet med Frankrike har også Sveits sin versjon av «Mask Singer», et musikalsk show hvor kjendiser synger skjult i imponerende dyrekostymer. Nemo deltok nylig i spillet, forkledd som en panda.

10 – Nemo bor i Berlin

Nemo har bestemt seg for ikke å bo i Sveits lenger. Han bor nå i Berlin, Tyskland.

Hvis du vil oppdage universet til Nemo, her er lenkene til YouTube-siden hans EN Spotify.

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *