Citroën markedsfører ombord-assistenten ChatGPT på noen kjøretøy…

ChatGPT overtar nye funksjoner innenfor modellene til den franske produsenten. Citroën bygger inn OpenAI-verktøyet i flere av sine kjøretøy beregnet for enkeltpersoner så vel som profesjonelle.

Fra 31. juli vil produsenten tilby ChatGPT-navigasjonshjelp gjennom integrering i Connect PLUS-pakken, en abonnementstjeneste. Kunngjøringen gjelder modellene C4, C4 X, C5 X, Berlingo og SpaceTourer for personbiler og Berlingo Van og Jumpy for nyttekjøretøy.

Spesielt forbedret talegjenkjenning

Frankrike er blant markedene som er berørt av lanseringen, det samme er Spania, Italia, Tyskland, Storbritannia og Nederland. Andre land vil også kunne abonnere på dette ChatGPT-alternativet: Belgia, Østerrike, Portugal, Polen, Luxembourg, Sveits, Tsjekkia, Sverige, Norge, Irland, Danmark.

Men hvorfor integrere en samtaleassistent i et infotainmentsystem? For Citroën betyr dette å forbedre den eksisterende stemmegjenkjenningen av kjøretøyene gjennom generativ AI for å utvikle kjøreopplevelsen.

Faktisk anser produsenten forbedringen av SoundHounds lyd- og stemmegjenkjenning av modellene for å være «en av hovedfordelene med ankomsten av ChatGPT».

En reisefølge for flere brukssaker

Produsenten mener imidlertid også at ChatGPT lar den gi sine kunder en «reisefølge».

Og denne andrepiloten er derfor «i stand til å forstå og svare på komplekse spørsmål eller gi råd om mange forskjellige temaer».

Blant temaene ChatGPT dekker: historisk informasjon eller råd om hva du kan gjøre i byen, «til oppskrifter og mye mer.» Citroën gir andre eksempler på anvendelser av et slikt ombordverktøy for sjåfører og passasjerer.

Illustrasjoner: «en pensjonist som ønsker å organisere et museumsbesøk, et par på utkikk etter hotell eller hva slags vin til fisk».

Verktøyet har ikke svaret på alt. Svarene «er kanskje ikke helt nøyaktige, korrekte eller objektive», advarer Citroën.

Begrensninger og hallusinasjoner

Bilprodusenten påpeker også at versjon 3.5 av ChatGPT er basert på en kunnskapsbase frem til januar 2022. Som et resultat har ikke assistenten «kunnskap om hendelser og data etter den datoen».

«Som med alle andre virtuelle assistenter, anbefales det å ikke stole utelukkende på den oppgitte informasjonen og å unngå å dele privat informasjon», understreker han videre.

Men hvis ChatGPT har begrensninger, representerer det fortsatt et fremskritt sammenlignet med eksisterende stemmegjenkjenningsteknologier, vurderer merket.

I følge tester utført i mai 2024 av Citroën, reduserer dette verktøyet antall misforståelser og dermed manglende evne til ombordsystemet til å reagere med omtrent 68 %.

ChatGPT, betalt alternativ. Og nyttig?

«De samme testene viste at nivået av flyt og interaktivitet til ChatGPT økte brukshastigheten for stemmegjenkjenning med nesten 70 %,» fortsetter produsenten. Likevel, er disse fordelene nok til å opprette et abonnement?

Husk at ChatGPT ombord er en betalt tjeneste. Assistenten er tilgjengelig for kunder av kjøretøy bestilt etter 3. juli, forutsatt at de har abonnert på Connect PLUS-pakken. De første 12 månedene er gratis (eller rettere sagt inkludert i kjøpesummen), deretter belastes €9,90/måned.

Til slutt, for bestillinger plassert før 3. juli 2023, «ChatGPT vil være tilgjengelig for kjøp som en on-demand-funksjon for €1,50 per måned eller €15 per år via en Connected Services-kontrakt knyttet til Connected Navigation».

ChatGPT som ombordassistent, dings eller innovasjon?

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *