Frankrike og Nederland i kvartfinalen i håndball-VM for kvinner – Sport

Franske Minko scorer vinnermålet i det norske målet.

De olympiske mesterne Frankrike og Nederland kvalifiserte seg til kvartfinalen i håndball-VM for kvinner med en perfekt fordel.

I en direkte kamp om førsteplassen i gruppe 2 påførte franskmennene sitt første nederlag i turneringen tittelforsvarer Norge etter 24:23 (12:12) og endte med totalt 10 poeng. Estey Nze Minko scoret vinneren 44 sekunder før slutt og Stine Skogrand bommet på utligningen for vertene 2 sekunder før fløyta.

Dermed ble Norge nummer to i gruppen med 8 poeng, men fortsetter også i elimineringene om tittelen, hvor de møter 2019 verdensmestere, Nederland, som endte på førsteplass i gruppe 4 med 10 poeng etter å ha vunnet 29:21 (13:9) mot Spania i deres siste kamp i andre fase av konkurransen.

Søramerikanske mestere Brasil slo Tsjekkia med 30:27 (16:17), men det var ikke nok til å gå videre.

Tsjekkia, Brasil og Spania endte med 6 poeng hver, men takket være de beste resultatene i de direkte kampene mellom de tre lagene går tsjekkerne videre til kvartfinalen, som møter Frankrike.

Forfatter av publikasjonen: Lyubomir Todorov