Schranz forhindret ikke tapet av Slavia i Champions League, en duell i Norge med flere slovakiske ledelser

Ivan Schranz Kilde: Profimedia

BRATISLAVA – Slavia Praha-spillere tapte 0:2 mot OSC Lille i den første sluttspillkampen i Champions League.

Ivan Schranz var i startoppstillingen til gjestene, den slovakiske kantspilleren spilte til det 75. minutt.

Lille-spillerne hadde overtaket mot «stitched» fra start. I første omgang hadde ikke Jonathan David scoret to mål ennå, men i det 52. minutt headet den kanadiske spissspilleren rett til første stolpe og satte hjemmelaget i ledelsen.

I det 77. minutt la han til Frankrikes andre mål etter en individuell penetrering av Egon Zhegrov. Den tsjekkiske representanten kunne umiddelbart svare med Mojmír Chytils heading, men VAR grep inn og målet ble til slutt avvist for offside. Slavia klarte ikke å klare seg, så OSC er på vei inn i en lovende tomålsledelse på vei inn i omkampen.

I andre tirsdagens kamper håndterte lokale Dinamo Zagreb FK Karabach enkelt 3:0 og FK Bodö/Glimt beseiret CZ Beograd kun 2:1. Den slovakiske forsvarsspilleren Michal Tomič så kampen fra hjemmebenken.

Duellen i Norge hadde også en annen slovakisk innflytelse, ettersom den ble ledet av slovakiske dommere. Hoveddommeren var Ivan Kružliak, han ble assistert på linjene av Branislav Hancko og Ján Pozor, og den fjerde dommeren var Peter Kráľovič.

Omkampen av sluttspillet er planlagt til onsdag 28. august, den mest vellykkede av de to kampene vil kvalifisere seg til hovedscenen i Champions League.