Spania stopper Skottlands rekke, Nederland og Norge slo Kypros VIDEO

Spania slo Skottland 2-0 på Cartuja Stadium i Sevilla for å avslutte Pipers» seiersrekke på fem kamper i gruppe A i EM 2024-kvalifiseringen, noe som forsinket deres kvalifisering til konkurransen i Tyskland. Gjestene trengte et poeng for å bestille plass i den europeiske finalen i Tyskland, men hjemmelagets feiring ble forsinket av mål fra Alvaro Morata og Oihan Sunset.

I det andre minuttet ble Ferran Torres plassert i åpen posisjon i det skotske straffefeltet, men skuddet hans gikk utenfor høyre stolpe, reddet av Angus Gunn. Spanjolene fortsatte å dominere, men skapte ingen klare scoringssjanser.

Andrew Robertson forsøkte å krysse inn i feltet i det 42. minutt, men keeper Unai Simon kom ut for å redde. Liverpool-fotballspilleren ble imidlertid liggende på gresset og to minutter senere ble han tvunget til å bli erstattet av Steve Clarke, og Nathan Patterson dukket opp i hans sted.

Vertene fortsatte å presse etter pause, og i det 56. minutt snappet Alvaro Morata et innlegg inn i Bagpipers straffefelt, dominerte alle og headet den over tverrliggeren. Tre minutter senere scoret Scott McTominay fra et frispark og fra ekstremt liten vinkel. Målet hans ble imidlertid avvist etter at VAR grep inn på grunn av en fouling av Jack Henry på Unai Simon.

I det 73. minutt gjorde Jesus Navas en rekke finter på høyrekanten og kjørte inn i 16-meteren, hvor Alvaro Morata fløy inn fra andreplass til 1-0 med sitt 34. mål for landslaget. Ti minutter senere rykket Joselu inn i en fri posisjon og slo den siste Cornemuses-forsvareren. Spissen spilte ballen forbi Angus Gunn, men en tilreisende forsvarsspiller blokkerte skuddet foran målstreken. I det 86. minutt skled Aaron Hickey inn foran straffefeltet sitt og Joselu kom inn og tok den. Spissen kom inn i 16-meteren, hvor Oihan Sunset snappet opp målet og sørget for 2:0.

I en annen kamp som ble spilt på samme tid, slo Norge Kypros 4–0, med Erling Holland som scoret to ganger og Alexander Sørlot og Fredrik Aursnes la til en hver.

Skottland led sitt første nederlag i kvalifiseringen, men forblir øverst i gruppen med 15 poeng, mens Spania ligger på andreplass med 12 poeng. Norge ligger fortsatt på tredjeplass med 10 poeng.

gruppe A
21.45 Spania mot Skottland 2:0

1:0 Alvaro Morata (73), 2:0 Oihan Sunset (86)

21.45 Kypros – Norge 0:4
0:1 Alexander Sørlot (33), 0:2 Erling Holland (65), 0:3 Erling Holland (72), 0:4 Fredrik Aursnes (81)