Bitterhet mot dommeren som stjal mesterskapstittelen / artikkel

For Jānis Bauman startet sesongen bra, og vant den første etappen, mens han kjempet mot sykdom. I fortsettelsen av sesongen ga bedre konkurranser plass til dårligere, men i stemmene til utøverne kan du høre skuffelse over andreplasstittelen, for i vår ble det bare satt ett mål – å vinne EM.

«Det var mer bitterhet, men ikke om hva laget gjorde eller hva jeg kjørte, men om dommerne som stjal meg og ikke lot meg starte i det siste løpet i to etapper.

«Akkurat nå er det mer enn klart at det vil bringe mesterskapet,» sa Baumanis dystert. «Beslutningen til dommerne på den norske og belgiske scenen, straffen var helt utilstrekkelig, og forhindret dermed deltakelse i finalen. (Anton) Marklund sa det, andre idrettsutøvere sa det, også tidligere syklister som Kenneth Hansen og mange andre. Straffen var ikke riktig, og det var den største sorgen, det føltes som om jeg ble ranet i to etapper og det var derfor mesterskapet stoppet.

Tidligere har Baumanis konkurrert i forskjellige lag som pilot, men før denne sesongen annonserte han at han opprettet sitt eget lag «RX Team Latvia». I løpet av sesongen har enheten vist seg å være i stand til å betjene og klargjøre motorer konkurransedyktig for å kunne kjempe om ledende posisjoner i RX1 europamesterskapet. Baumanis uttalte at han allerede ser på fremtiden og tenker på neste år. «Ganske mye erfaring har blitt samlet i andre team, det er omtrent klart hvem som gjør hva og hvordan. Laglederne er også erfarne folk og hjelper til i ulike situasjoner, vet hva og hvordan de skal gjøre, så sett fra det var det ikke den vanskeligste sesongen. Ja, det er mer arbeid mellom løpene, men ikke i veien for å si at det er veldig komplisert og vanskelig,» beskriver opplevelsen av å konkurrere på sitt eget lag.

«Hatten av for de som jobbet med dette prosjektet, alle gjorde en kjempejobb – mekanikere, ledere, alle involverte. Vi får ros for at et helt nytt lag stilte i EM med meget gode resultater, uten problemer store tekniske.»

Å lage ditt eget lag for å konkurrere i European Rallycross Championship er et ganske ambisiøst prosjekt og også økonomisk dyrt. Tidligere prøvde latviske sjåfører å tiltrekke seg midler for å kunne spille i individuelle etapper eller en hel sesong i andre lag. Baumanis tror prosjektet har en fremtid og «RX Team Latvia» vil fortsette sine aktiviteter, men først vil de lete etter et sted å konkurrere neste år.

«Jeg tror laget vil overleve og fortsette arbeidet sitt, men vi vet ikke hvilket mesterskap vi starter i akkurat nå.

Jeg har veldig lyst til å bli i EM, for rytterne er sterke – i år vant jeg to etapper, de andre ble vunnet av andre. Det er så mange piloter som kan kjempe om seier, konkurransen er veldig tett. – EM er det sterkeste fra et rytters ståsted, men dersom jurysystemet og måten de tar avgjørelser på ikke endres, er det lite sannsynlig at vi kommer tilbake til dette mesterskapet, sa Baumanis. «Hvis mesteren blir valgt. i juryrommet er det ikke interessant for oss og vi er ikke motivert for å konkurrere i mesterskapet. Samtaler har startet med Fédération Internationale de l’Automobile (FIA) om hva som bør endres, hvordan det skal se ut. Påmeldingen til EM er åpen til 1. mars. Hvis ingenting endres innen den tid, la oss se på andre alternativer der det er rettferdige regler for alle.»

Skrivefeil?

Marker teksten og trykk Ctrl+Enterå sende et stykke tekst som skal rettes til redaktøren!

Marker teksten og trykk Rapporter feil knappen for å sende tekstbiter for retting til redaktøren!

john

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *