Harald Silovs skøyteferdigheter arvet av ung idrettsutøver / Artikler

Med Silovs pensjonisttilværelse fra aktiv idrett mistet Latvia sin eneste profesjonelle skøyteløper, og Haralds legger ikke skjul på at han etter det måtte finne seg selv på nytt.

«Etter karrieren min var jeg så sliten at jeg ikke ville sykle eller trene. Jeg tror alle idrettsutøvere har det. tapt periode og selvoppdagelse igjen. For meg skjedde det samme, sa Silov. «Kanskje dette nåværende engasjementet vil oppmuntre til fortsettelsen av hurtigløp på skøyter [Latvijā] er liten trøst. Jeg er fortsatt i denne sporten, jeg er nesten der. Den tilbakemeldingen [trenējot] ja – du føler tilfredshet fra hver forbedring av resultatene. Noen ganger som trener føler man mer enn da jeg selv var idrettsutøver. Mer glede over et utfall når noe er oppnådd eller lykkes. Dette er ikke en historie om meg lenger. Jeg må tilpasse meg, forstå det [audzēkņi]. Dette er en annen generasjon, dette er ikke min generasjon.»

Silov ser en enorm forskjell på idrettsutøverne på nittitallet og dagens idrettsutøvere, som livet åpner for bredere horisonter og bedre forhold.

«På den tiden, etter min mening, var alle muligheter fjerntliggende, [un] er du klar spise jord. «I dag har de mye bredere muligheter, de kan velge,» forklarte Silov. «Dette vil sannsynligvis fjerne utholdenheten din, så du vil bruke de små mulighetene dine for enhver pris.»

I den tyske byen Inzel, hvor Silov tilbrakte årevis med trening på egenhånd, har han blitt trener på et internasjonalt lag. Silovs passet på fremtiden for hurtigløp i Latvia, og skapte også muligheten til å bli hos Incel hele sesongen og trene på høyeste nivå for tre lovende latviske skatere – Patrīcija Sniķera, Ance Kuciņa og Laura Jankovska.

I treningsgruppa til skøyteløper Haralda Silova

Foto: LTV-skjermdump

«Min partner Michael Restner – han er lokal [Incelē], som også er veldig bra, for så snart vi trenger noe, kan han organisere alt,” introduserte Silov teamet sitt. «Ja, vi har det laget. De har følt det [Latvijas sportistes] bra, de har også gjort god fremgang det siste året.»

I lavsesongen, fra begynnelsen av våren til slutten av september, foregår trening i en litt utvidet gruppe også i Latvia, der latvisk TV «Sporta studija» møtte Silova og elevene hennes på den store scenen i Mežapark. Harald minner elevene om de ulike teknikkene før skøyting, og timene kan begynne. Rulleskøyter er ikke lenger fremmed for treningsdeltakere.

Agate Priedīte under trening på Mežapark

Agate Priedīte under trening på Mežapark

Foto: LTV-skjermdump

«Jeg begynte med rulleskøyter. Så vidt jeg husker, pleide jeg å gå på rulleskøyter der, men for første gang gikk jeg faktisk på is på en leir med Harald i fjor,» sa hurtigløperen Agate Priedīte. «Videre tilbød han muligheten til å fortsette å trene. Jentene blir for tiden i Tyskland hele sesongen og trener. Jeg prøver på en eller annen måte å kombinere det med studiene og, så mye som mulig, utnytter hvert ledige øyeblikk og prøver å utvikle meg.»

Agate studerer medisin og drar når det er mulig til Inceli for å trene med resten av laget og også trene på isen. Gustav Vācietis, som gikk på skolen, har en lignende historie. Foreløpig foregår treningen deres stort sett i Latvia.

Hurtigløper Gustavs Väetis

Hurtigløper Gustavs Väetis

Foto: LTV-skjermdump

«Generelt sett liker jeg veldig godt å trene med Harald. «Jeg liker ham, i motsetning til andre trenere, betaler han mye oppmerksomhet til ting utenfor trening, som ernæring, søvn, som er en veldig stor del av fysisk suksess,» roste Gustavs Vācietis Silova. bidrag. «Han tenkte på det, og jeg syntes det var flott. Treningen er veldig planlagt, strukturert. Det er ikke sånn at du kommer for å øve og [jautā] – hva skal vi gjøre nå?»

Skøyteløperen Patrīcija Sniķere legger ikke skjul på at det er vanskelig å trene på skøyter i Latvia, fordi det ikke finnes en passende issirkel.

Hurtigløper Patricija Sniķere

Hurtigløper Patricija Sniķere

Foto: LTV-skjermdump

«Alt vi kan gjøre er å gjenskape det her [Mežaparkā] vi gjorde det, og skøytet i et hurtigløp på skøyter,» sa Sniķere. «Jeg nærmet meg dette veldig seriøst [ātrslidošanai], for selv da jeg gikk på skolen i fjor, var hurtigløp alltid min prioritet, ikke skolen, men jeg fullførte også skolen. Så alt er bra.»

«Kom igjen, kom igjen, kom igjen, kom igjen – hopp, hopp, hopp!» ropte Harald mens de unge hurtigløperne på rulleskøyter holdt følge med farten.

«Det er de som fortsetter, deres ansvar er lite,» understreket Silov. «Veldig stor for jenter [finanšu] støtte kommer fra foreldre. Dette er en klar investering, byrden er ikke lett å bære. Jeg prøver også å si dette til jenter – forstå at dere investerer. Enhver uforsiktighet eller halvhjertethet vil ikke fungere. Du må virkelig jobbe med alt her [atdevi].»

Harald husker også å være i studentalder nå og vite hvor fort tiden går.

«De tingene som de mest erfarne pleier å si, de sitter ikke bare der. «En ting er klart, tiden flyr, den flyr fort,» understreket Silov. «Disse mulighetene… Hvis du tror jeg fortsatt har i morgen og neste år – kanskje ikke. Nå er tiden du kan jobbe, når du må, når du må bruke alt. Ikke kast bort den tiden, mens du ruller og bare være fornøyd med middelmådighet.»

Silov så det

hurtigløp i Latvia er alltid på vei oppover, men stopper aldri helt.

«Dette startet for mer enn hundre år siden, kan du si. Tradisjonen lever fortsatt. Dette er den nye generasjonen, som forhåpentligvis vil dukke opp. De vil vokse til toppidrettsutøvere,» så treneren håpefullt på elevene sine. . «Noen ganger dukker spørsmålet opp, hva er vitsen med at en enkelt person tar med seg noe dit? Hva endres hvis det bare er én person som kjører på skøyter, og han ser ut til å klamre seg til livet? [Tas] i den andre hånden. På den annen side kjenner mange norske fans også til Alfons Bērzyn internasjonalt. Menn og kvinner har vært sånn i årevis. De er ikke så likegyldige, de er glade for at Latvia fortsatt eksisterer [ātrslidošanā] og startet. Hvis du har den sporten i hjertet, hvis du elsker den… Ikke tenk på en karriere og profesjonell sport – du må begynne med det [vēlmi].»

Harald lo at treneren alltid ville finne et sted å utligne, men roste elevene for en utmerket jobb. I hurtigløp ser Silov hele livet og det enorme bidraget som har formet ham som person. Selv om karrieren som idrettsutøver er over, håper Haralds at alt vil sette seg i bevisstheten hans og komme frem i ny form.

john

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *