Latviske nasjonale hockeyspillere og trenere vil hver motta en bonus på 5000 euro for bronse ved verdensmesterskapet / Artikler

(pluss uttalelse fra generalsekretæren for Latvian Hockey Federation)
Det latviske hockeyforbundet (LHF) får derimot 356.716 euro til hockeyutvikling.

Regjeringen la til «Forskrifter om prosedyre for tildeling av pengepremier for fremragende prestasjoner innen idrett og mengden pengepremier» for å doble pengepremiene som er tildelt så langt til 102 447 euro. Generelt vil idrettsutøvere, trenere og alt servicepersonell motta 220 000 euro.

Finansminister Arvils Asheradens («Jauna Vienotība») forklarte at den gjeldende juridiske støtten er veldig stor for individuelle idretter, men for lagidretter er den relativt begrenset og utilstrekkelig for slike prestasjoner. Derfor dobles pengebeløpet. I tillegg kan bonuser fordeles mellom lagene i henhold til hver spillers bidrag for å oppnå utmerkede resultater.

Det latviske hockeyforbundet vil motta 356 716 euro for utviklingen av denne sporten, hvorav 250 000 euro vil bli bevilget til hockeytreningsprosessen for barn og ungdom.

På den annen side må det resterende beløpet – 106 716 euro – vies til utviklingen av hockey. Ikke mindre enn 50 % bør bevilges til å trene unge idrettsutøvere.

Utdannings- og vitenskapsminister Anda Čakša («Jaunā Vienotība») forklarte på et møte i ministerkabinettet at kvart million var ment å redusere foreldrenes egenbetaling for daglig hockeytrening.

Latviske nasjonale hockeyspillere og trenere vil hver motta 5000 euro som bronsebonus ved verdensmesterskapet

«For tiden foregår barne- og ungdomshockeytrening i forskjellige formater, veiledningen er gjennom det latviske hockeyforbundet, som vil inngå en avtale med departementet [līdzekļu] direkte overføring til opplæringsprosessen. Ikke for å kjøpe utstyr, men heller for å organisere arbeidsprosessen.

«Dette er ikke for vedlikehold av skøytebanen, men for idrettsskolene som implementerer treningsprosessen for å redusere ekstra kostnader for foreldre,» sa Chaksha.

Det vil bli gitt premier over statsbudsjettmidler for uforutsette tilfeller.

Generelt vil departementet for utdanning og vitenskap bevilge 576 716 euro til foreningen «Latvian Hockey Federation».

Roberts Plėžės om regjeringens beslutning om å belønne hockeyspillere og Hockeyforbundet

I en samtale med Radio Latvijas var LHFs generalsekretær Roberts Plūjejs svært fornøyd med regjeringens avgjørelse, og fremhevet at foreldrenes egenbetaling for opplæring i Latvia er en av de høyeste i Europa. For å fortsette å strebe etter høye prestasjoner i fremtiden, er det nødvendig å sikre massedannelse fra en tidlig alder. Og i en viss alder må man også begynne å tenke på den faglige utviklingen til unge spillere, understreket LHF-generalsekretæren.

«Disse tingene er ikke bare relatert, men du må få dem til å skje,» sa Reaper. «For at vi skal oppmuntre til masseadopsjon under de forholdene som råder i Latvia, når vi snakker om avgifter og kostnadsnivåer, må vi sammen med staten og lokale myndigheter tenke på hvordan vi kan frigjøre foreldre fra disse svært høye økonomiske forholdene. byrde.»

KONTEKST:

Det latviske ishockeylaget for menn vant verdensmesterskapets bronsemedalje etter å ha beseiret USA 4:3 på overtid i Tampere søndag.

I den ekstraordinære økten til Saeima på søndag, til ære for de høye prestasjonene til ishockeylaget, ble det besluttet å erklære mandag 29. mai 2023 som en helligdag, dagen det latviske ishockeylaget vant bronsemedaljen. 2023 verdensmesterskapet i ishockey.

Skrivefeil?

Marker teksten og trykk Ctrl+Enterå sende et stykke tekst som skal rettes til redaktøren!

Marker teksten og trykk Rapporter feil knappen for å sende tekstbiter for retting til redaktøren!

john

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *