«Beklager, jeg er selvdestruktiv»: Norsk politiker stjeler ost og laks fra butikk

Den norske politikeren Bjornar Moxnes kan ikke gi opp flyreiser. I sommer trakk han seg som leder av Norges venstreparti etter å ha stjålet et par dyre solbriller fra Oslo internasjonale lufthavn. Men han er fortsatt parlamentsmedlem og medlem av en komité.

Det er nå slått fast at i to måneder skulle de fem Moxnes få ost og laks i et supermarked, og «glemte» å betale. Som i sommer er politikeren nå sykemeldt.

«Jeg har vanskelig for å innrømme overfor meg selv og andre at jeg har et psykisk problem. Men jeg vil og må gjøre noe med det. Jeg får hjelp. Jeg hadde noen tøffe år som førte til en del selvdestruktiv oppførsel, sier hun til VG.

Bjørnar Moxnes (41) ble avhørt av politiet og løslatt med bot da det var småtyveri – ingen av varene oversteg summen på €50. Den norske politikeren må betale 15.000 kroner, eller 1.264 euro.

«Jeg beklager virkelig at jeg har skuffet mange mennesker og at dette hindrer arbeidet som partiet gjør,» kommenterte Moxnes på sin Facebook-profil.

På kort tid høstet innlegget hennes 400 kommentarer – nesten alle positive og med ønsker om god helse. De fleste Internett-brukere takker ham for hans ærlighet og skriver at de har stor respekt for ham.

Moxnes er sykemeldt ut måneden. Etter det ønsker han igjen å fokusere på sitt politiske arbeid.

«Jeg tror problemene mine legger en belastning på mitt personlige liv fremfor alt,» sier han.

Nordmannen sier kategorisk at han vil tilbake i jobb og bidra til sitt partis arbeid i Stortinget.

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *