BYD Tang fortsetter norsk pilotprosjekt

Den kinesiske BYD-logoen kan sees på mange bybusser i Nederland, men det er et spørsmål om tid før den også kan sees på personbiler. Merket er allerede aktivt andre steder i Europa. For eksempel i Norge, hvor en syvseter kommer på markedet.

BYD har analysert det europeiske markedet for sine elektriske modeller i årevis. Det kinesiske selskapet ønsker tydeligvis å spre vingene og erobre verden. Merket tar også sine første steg i USA. I Europa har bilprodusenten oppnevnt private importører og de første produktene er allerede på veien, for eksempel i Belgia og Norge.

Tenger

Til pilotprosjektet i Norge lanserer BYD nå sin første syvseters SUV, Tang.Bilen er basert på modellen vi kjenner fra før, men etter en ansiktsløftning har SUV-en fått ekstra seter. Maksimalt syv passasjerer i firehjulsdriftsmodellen kan reise 505 km i henhold til NEDC-målemetoden. Tang har et batteri om bord med en kapasitet på 86,4 kWh. Levering av modellen starter neste sommer.

nederlandsk marked

Det er ikke kjent om og når BYD også vil levere Tang i Nederland. Produsenten ønsker i første omgang å dra nytte av den enorme etterspørselen etter elbiler i Norge. Det kan deretter utvide nettverket i alle land der elektriske biler er veldig populære. Det er ikke kjent om BYD vil gjøre dette med rene private importører, slik tilfellet er i Norge.

Bladbatteri

BYD, som står for Build Your Dream, bygger en rekke elektriske kjøretøy, inkludert interne transportkjøretøyer. Selskapet lanserte nylig sitt Blade-batteri. Ifølge merket er den lettere og mer robust enn dagens batterier for elbiler.

Har du funnet en feil? Mail oss. Vi er takknemlige for deg.

smith

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *