Den ukrainske soldaten Andrei mistet både øyne og hender foran

Ukrainske soldater som kommer seg etter krig har ingen problemer med å sovne på grunn av fysisk smerte alene. Tusenvis av ukrainske soldater har sett skrekkscenene med egne øyne hver dag og har nå problemer med å sove fordi disse skrekkscenene spilles som en film om natten. Arrene dine blir dypere.

Han ofret både øyne og hender

Andrei Smolensky, brigadesjefen, er en av de mange soldatene som har akutt behov for psykologisk hjelp.

Andrei ble alvorlig skadet mens han kommanderte en luftrekognoseringsgruppe av den 47. uavhengige mekaniserte brigaden. Han er for tiden i bedring i hovedstaden i Ukraina, Kiev. Nesten fra begynnelsen av invasjonen mistet han begge hendene og begge øynene mens han kjempet som frivillig mot russiske soldater.

Skadene hans forandret livet hans. Han ble innlagt på sykehus i mai i år og har siden gjennomgått mange operasjoner. Han bruker spesialtilpasset kjøkkenutstyr for å spise, men trenger noen ganger hjelp fra partneren, som holder ham med selskap på sykehuset.

På grunn av krigens redsler faller de inn i alkoholisme

Selv om det er flere sentre i Ukraina dedikert til psykologisk støtte fra frontlinjesoldater, Landets psykiske helsevesen er forståelig nok utslitt.

Noen soldater, som Andrej, blir hjulpet, andre må håndtere traumet de har opplevd på egen hånd. andre bukker under for alkohol eller til og med narkotika, som nyhetene allerede bekrefter.

En av dem er den 38 år gamle militærlegen Roman, som tjener i den ukrainske hæren og ikke ønsket å bli identifisert med sitt fulle navn. Dette for journalister Washington Post uttalte at han drakk alkohol for å unnslippe krigens redsler. Han sa at han søkte et område på rundt 3 km² for å finne beinet til den døde soldaten. Etter begravelsen spurte sønnen ham hvor morens bein var. «En øl og vodka var ikke nok til å komme gjennom» innrømmet han.

Soldater i frontlinjen har vanligvis bare noen få dager på seg til å komme seg, selv om de trenger langtidspleie. Sentrene som skal gi dem psykologhjelp prøver å gi soldatene i det minste nok hjelp til at de kan komme tilbake til fronten.

«Jeg vet ikke hva som skjedde med henne.»

Xénia Voznicjná, direktør for Lisova Poljana-sykehuset nær Kiev, sier til avisen New York Timesat situasjonen stadig forverres. Hun og teamet hennes jobber også med soldater som ble torturert i russisk fangenskap.

For eksempel husket en av fangene at han måtte høre på en ukrainsk soldat som ble voldtatt, noe som varte i tre dager. Kvinnen ble deretter fraktet til et ukjent sted. «Jeg vet ikke hva som skjedde med henne.» Den overlevende, som ikke ble navngitt, vitnet.

En annen overlevende sa at han tjenestegjorde som frivillig i Mariupol. Han ble torturert i flere dager. Han tilbrakte fem måneder i fangenskap. Det var det han beskrev Han ble bundet, slått og kvalt med en elektrisk ledning før plageåndene hans overøste ham med vann for å starte torturen på nytt.

«På den tredje dagen ba jeg plageåndene mine om å bryte opp med meg fordi jeg ikke hadde noe å si til dem. En av dem ringte en av sine overordnede og viste det til meg på telefon. Personen på telefonen bare nikket og sa ingenting.» Den frivillige vitnet. Han forventet å bli drept, men fangstmennene hans ignorerte ordren og fortsatte å torturere ham.

«De fortsatte å torturere. De la meg i håndjern og jeg lå på bakken mens de tok kvelertak på meg. Da jeg begynte å miste bevisstheten, sa de: «Vent.» Det er for tidlig. «Du har ikke gått gjennom alle de syv helveteskretsene ennå.»


Takk for oppmerksomheten til vår nettsending. Vi vil følge med på alt relatert til russisk aggresjon i Ukraina fra og med søndag morgen.


Du trenger heller ikke bruke mer på forsvar føre til større sikkerhet på grunn av de betydelig økte prisene på militært utstyr og ammunisjon, Som understreket i dag i Oslo av lederen av Alliansens militærkomité, Rob Bauer. Samtidig etterlyste lederen av alliansekomiteen samarbeid mellom offentlig og privat sektor, noe som ville føre til en økning i hærproduksjonen.

– Prisene på utstyr og ammunisjon har skutt i været. «Nå betaler vi mer og mer og får nøyaktig det samme,» sa Bauer. «Så vi kan ikke være sikre på at økte forsvarsutgifter virkelig fører til større sikkerhet,» advarte han. Etterspørselen etter våpen fra NATO-landene har økt i en tid da de allierte leverer militære forsyninger Hjelp til Ukraina mot russisk aggresjon og samtidig prøver de å fylle arsenalene sine, understreket Reuters-byrået.


Status for russiske tropper i polarområdene ved Norge Ifølge Reuters sa sjefen for de norske væpnede styrkene i dag at soldater hadde falt til en femtedel, færre soldater enn før starten av Russlands krig mot Ukraina. En slik svekkelse av de russiske væpnede styrkene, sa den norske generalen, viser at Russlands president Vladimir Putin er godt klar over at den nordatlantiske alliansen ikke truer Russland på noen måte.

Norge, som er medlem av NATO, har en grense mot Russland som er mindre enn 200 kilometer lang. Det skandinaviske landet grenser til Kolahalvøya, hjemmet til en rekke russiske atomvåpen samt den nordlige flåten av atomubåter, bemerket Reuters.

General Eirik Kristoffersen sa i dag etter et møte med sine kolleger fra NATOs medlemsland i Oslo at Putin vet «veldig godt» at NATO ikke utgjør noen trussel mot Russland. «Kanskje 20 prosent eller enda færre (russiske) styrker er igjen på grensen vår til Russland enn før 24. februar 2022.» sa han på en pressekonferanse, og minnet om datoen da Putin ga ordren om aggresjon mot nabolandet. «Hvis (Putin) trodde vi var en trussel mot Russland, ville han ikke være i stand til å flytte troppene sine til Ukraina for å føre krig der,» la Kristoffersen til.

Se helt på nett

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *