Det latviske U-21-landslaget vant kvalifiseringskampen til fotball-EM i San Marino. Spillhøydepunkter / artikler

Hovedtrener for U-21-landslaget, Aleksandrs Basov, uttalte før kampen at lagets humør er veldig bra – spillerne er klare for den nye kvalifiseringssyklusen. Han understreket at hovedsaken er bruk av angrep og defensiv disiplin.

Intervju med Alexander Basov

I starten av kampen sløste begge lag bort muligheter, og det var først på slutten av første omgang at Dario Štaksi var nøyaktig, og satte 1:0 i favør Latvia.

Dario Schit avslører kampresultatet

Høydepunkter i første omgang

Etter første omgang sa den tidligere hovedtreneren til FS «Jelgava», som for tiden er arbeidsledig, Ervīns Pērkons til LTV at det latviske U-21-landslaget må ta tre poeng i denne kampen. Han var litt skuffet i starten av kampen fordi det var for mange lange baller som gjorde at motstanderen kunne spille. Først i det 30. minutt begynte det latviske landslaget å lage kombinasjoner som resulterte i mål.

Intervju med Ervin Perkons

I det 86. minutt klarte det latviske U-21-landslaget endelig å doble ledelsen – Bruno Melnis sørget for 2:0. Kampen endte med dette resultatet.

Bruno Melnis sørger for 2:0

«Tre poeng, det er det viktigste,» sa første målscorer Schitt etter kampen. Han la ikke skjul på trenerens plan om å score mål og legge press i starten. Hvis presset kan fungere, vil ikke det raske målet. Dritt viser at dette ikke er en sprint, men et maraton.

Intervju med Dario Shita

U-21 fotballagets kvalifiseringsturnering fortsetter i september, de skal møte kolleger fra Italia og Norge.

Høydepunkter fra spillet

Vinneren av hver gruppe og de tre beste andre lagene vil kvalifisere seg til den siste turneringen, mens de seks andre toerne vil konkurrere i sluttspillrunden.