Det må gå mange generasjoner før profesjonelle slaver finner et annet yrke – Samfunnet

«Du må forstå. De fleste er ikke klare til å forlate Matrix.
Og de fleste av dem er så avhengige av systemet at de vil kjempe for å beholde det. »

~ «Matrisen»


Ja, la oss se om jeg har forstått det riktig:

Folk klager over mangelen på arbeid i landsbyene og småbyene, de klager også over forsvinningen av urfolksgrønnsaker fra markedet og vi importerer tyrkiske, polske og makedonske produkter. Greit.

Vi forklarer dem at du har fått et glimt de kjøpte jorden og dekket den med korn, for på den måten får de mer tilskudd enn om de dyrket tomater, si, og det er ikke arbeid, for med ti personer jobber de mellom 20 000 og 30 000 dekar; andre forblir arbeidsledige.

Vi forklarer dem at de spiser dyrere brød fordi TIL tross for subsidiene, kornprodusenter ønsker å selge kornene sine 20 % over prisene på verdens børser. Og de selger fordi de ikke har noen konkurranse.

Konkurranse dukker opp – billigere ukrainsk hvete; og folk som klager over at de ikke har jobb, spiser dyrt brød og ser de innfødte grønnsakene deres forsvinner, tar umiddelbart side med kornprodusentene, rett og slett fordi det er slik de drar luft i Ukraina og stiller seg til tjeneste for Putin og Russland. .

De forestiller seg kornprodusenter som medlemmer av folket, som graver, pløyer, sår og ikke forestiller seg dem som store grunneiere og mastit-kapitalister, som konsoliderte landene sine til dimensjoner som aldri har eksistert i Bulgaria. Men det de tenker på er arbeiderne, ansatt av eierne. Det er ikke så mange av dem, for – som vi sa – kornproduksjon krever svært få arbeidere.

Bentleys og Maybas imponerer dem ikke, de beskytter dem, men når de ser en jeep registrert i Ukraina, reiser de seg på kosteskaftene som – du skjønner – de ukrainske flyktningene var rike, og hvordan skammer de seg ikke over å både være flyktninger og rik!

De er klare til å spise dyrere brød av dårlig kvalitet for å forbli lojale mot Kreml. Så roper de at livet er hardt og at staten ikke bryr seg om dem.

Så kom kullgruvearbeiderne ut, de sendte også sine egne arbeidere for å få det til å virke som om protesten var «folkets». befolkningen kommer også til sitt forsvar. Vel ja, havet er over, nå er ridderne av Facebook i hjemmene og på kontorene sine, de stengte veiene plager dem ikke. Hvis de var internasjonale sjåfører, ville de synge en annen sang, eller hvis de var i ferd med å seile, ville de fornærme demonstrantene. Men nå er alt riktig: de støtter dem.

Arbeiderne er lovet omskolering, BEDRE jobber og 36 lønn totalt. Nei, de liker å holde seg under jorden og puste inn gift. For hva? Fordi arbeidsgiveren har så fjernet frykten deres at uansett hva han forteller dem, tror de det. Nå sier han at de vil holde seg på gata og de tror på ham. De leder protester med ørepropper.

Men verden er i endring. Før i tiden var kuskene arbeidsledige på grunn av utseendet til biler. Det var også de som gikk ut i gatene for å tenne lyktene om kvelden, men de mistet også jobben. Verden går fremover. Kullet er i ferd med å ta slutt, det er alt. De tilbys nå 36 lønn og 15 års arbeid i tillegg. De vil ikke. Etter disse årene og etter å ha nektet pengene, vil vi uansett ikke lenger lete etter kull. Og så må de gå og spørre arbeidsgiveren sin hva som skjedde og hvor pengene deres er.

Kullkraftverk forårsaker enorm skade på folks helse; de bryr seg ikke. Bulgareren er blant de ledende dødsfallene fra hjerte- og karsykdommer; de bryr seg ikke. Vår luft om vinteren ligner den av de mest forurensede kinesiske fabrikkene, folk nyser og hoster, forgifter seg selv, blir mettet med fine støvpartikler, hoper seg opp helseproblemer på problemer; de bryr seg ikke.

For hva?

Fordi protestene er mot regjeringen som støtter Ukraina og er mot Putin. Og fordi populistene, som ønsker å bli enda rikere, innpoderer dem at dette er en «folkelig» protest, rett og slett fordi de har fått arbeiderne deres til å se ut som en protest.

De er redde for vaksiner fordi de ikke visste hva som var i dem, de er redde for ukrainske frokostblandinger fordi det var tungmetall (med tungmetaller, giftstoffer og jeg vet ikke hva annet), men kullluften som dreper dem ( ikke så) sakte, passer dem og de puster det med glede, med russofil patriotisk stolthet.

Jeg er så lei av å skrive om hvordan mytologi forkledd som «historie» undervist på skolen generasjon etter generasjon fører til en instinktiv, selvforskyldt guddommeliggjøring av slaveren og okkupanten.

I 500 år klarte ikke osmannerne å bryte den bulgarske ånden, i 45 år knuste russerne den så mye at ingen spor av den var igjen. Og de fortsetter å male. Nå med hjelp av slavene selv.

Jeg er også lei av å skrive om Kreml-fullmektiger, såkalte «businessmen», kornbønder, kullgruvearbeidere osv., som prøver å trekke landet inn i kaos for å berike seg selv og utføre ordrene fra sin egentlige herre i Kreml. – når det gjelder hagegnomen med platåsko; hvis den brister og en annen kommer, vil den også bli bøyd og trolldommene vil gå i oppfyllelse. Trofast til graven. Bulgaria er deres siste bekymring.

Men jeg gjorde den merkelige oppdagelsen at de som en gang sa at man ikke kan hjelpe en person som ikke ønsker å bli hjulpet, hadde rett.

Tenk på det største landet – Russland – det rikeste på naturressurser, og samtidig et fattig folk med uthus, gjerrige gamle damer og muskovitter og bare en håndfull oligarker, generaler og tsaren kan lykkes og bli rik. …og rop at du vil det samme her… Jeg tror ikke vi kan gjøre noe med det.

I det mest ressursrike landet skal alle være rike. Se på Norge: Hver innbygger der er rik etter verdens og europeiske standarder. Og Norge har færre forekomster enn nabolandet Russland.

De må vel være enda rikere i Russland enn de norske? Og ikke grave i gjørma og ødelagte veier med UAZ-biler og ikke kunne kjøpe en vaskemaskin.

Samtidig sprer en håndfull maktmagnater til palasser, kjøper hus i utlandet og gjør narr av staten. Og du vil ha DETTE her og rop at putya ville ha reddet deg fra korrupsjon…

Og dette formerer seg som en mentalitet – det er slik de oppdrar barna sine. Og Bulgaria er fullt av mennesker født etter 1989, som vet at «livet var bedre under Sovjetunionen» og ønsker vennskap med Russland.

De er stolte av Levski og Botev, men de vet ikke at de begge var motstandere av Russland og dets politikk overfor Bulgaria.

Nei, jeg tror ikke det er til å redde. Vi har passert point of no return, mange generasjoner må gå før profesjonelle slaver finner et annet yrke.

____________

Denne kommentaren uttrykker forfatterens personlige mening

og kan ikke falle sammen med stillingene til Novini.bg-redaksjonen.

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *