Dommeren avviste Mynár og rettssaken mot den tidligere kansleren starter i oktober

Du kan også lytte til artikkelen som lydversjon.

Den tidligere slottskansleren Vratislav Mynář sviktet for Brno regionale domstol med argumentene som han sendte til dommer Pavel Dvorský forslaget om å stoppe straffesaken hans for subsidiebedrageri. Eller returner saken til etterforskerne.

Som Seznam Zpravy fikk vite fra den rettslige databasen infoSoud, beordret dommer Dvorský fortsatt en høring, så Mynářs søknad ble ikke hørt. Klára Belkovová, talskvinne for Brno tingrett, bekreftet deretter informasjonen til redaksjonen.

Verken Mynář eller hans advokat Lukáš Trojan har ennå kommentert at forslaget deres om foreløpig tiltale i retten mislyktes.

Rettens talskvinne Klára Belkovová sa at hovedforhandlingen i Vratislav Mynář-saken vil finne sted 15., 17., 22. og 24. oktober. Pavel Dvorský reserverte rom nummer 202 for sesjonen. I den skal denne dommeren nå avgjøre om den 13 år gamle saken om drapet på en eldre mann i Slopné skal gjenåpnes.

Vratislav Mynář havnet i retten fordi han som administrerende direktør i selskapet Clever Management ikke sannferdig opplyste i søknaden om tilskudd til byggingen av hans gjestehus Malovaný i Osvětimany at samme objekt tidligere hadde mottatt tilskudd fra departementet utdanning, ungdom og idrett.

Av denne grunn skal selskapet Clever Management ifølge etterforskerne ikke ha mottatt et tilskudd på rundt 5,9 millioner euro. Mynář har benektet feilen fra begynnelsen og sier han ikke skjulte noe.

Ifølge straffeklassifiseringen straffes forbrytelsen Mynář er tiltalt for med to til åtte års fengsel. Statsadvokat Martin Malůš foreslår imidlertid en lavere straff for den tidligere kansleren.

På slutten av tiltalen foreslår han vilkår for Mynár og bot. Konkret foreslår statsadvokatembetet en betinget dom på tre til fire år og en tilleggsbot på ti millioner kroner.

Saken om et tilskudd til Vratislav Mynářs selskap

  • I 2007 Chřibák-foreningen mottok et tilskudd fra Kunnskaps-, ungdoms- og idrettsdepartementet til et hybelprosjekt for idrettsutøvere.
  • I juni 2011 Selskapet Clever Management, eid av Vratislav Mynář, mottok offentlig støtte fra EU på 5 994 109 kroner for ferdigstillelsen av gjestehuset Malovaný i Osvětimany.
  • I 2019 Det viste seg imidlertid at byggingen av denne bygningen allerede var subsidiert én gang, så ifølge ROP Midt-Mähren strider det med å gi et annet tilskudd regelverket.

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *