Et russisk skip forfulgte et NATO-skip. Hva skjer


Det russiske skipet gjentok handlingene til det norske skipet og nærmet seg i en avstand på rundt 200 meter.

Følg oss på Facebook

Alle nyhetene og mer!Det russiske marinens rekognoseringsskip «Yantar» forfulgte det norske forskningsskipet «Kronprins Haakon» i Framstredet. Det ble rapportert NRK.


Hendelsen skjedde 11. september mellom Grønland og Svalbard. Det tok 18 timer. Ifølge publikasjonen vil skipet «Jantar» bli brukt til rekognosering.


På et tidspunkt ble et russisk skip oppdaget på den norske skipsradaren. Det var 370 meter unna. Ifølge en annen rapport hadde Jantaren nærmet seg innen 200 meter.


Kapteinen på det norske skipet, Hallgeir Magne Johansen, bestemte seg for å kontakte russerne. Han ba mannskapet holde seg på trygg avstand. Jantar-representanter svarte ikke umiddelbart. De uttalte at de var «interessert i å se hvordan nordmennene driver sine operasjoner».Det russiske skipet gjentok handlingene til det norske skipet. Kaptein Kronprins Haakon forsto ikke oppførselen til det andre skipet.


«Jeg finner ingen annen forklaring enn at dette er et forsøk på å provosere oss eller kystvakten,» sa han.Flere departementer har mottatt informasjon om denne saken. Alle var enige om at Jantar fulgte reglene for navigasjon i internasjonalt farvann.


Vegard Norstad Finberg, talsmann i Forsvaret, sa at kystvakten var på stedet hele tiden. Han bemerket at det russiske skipet ikke fysisk forstyrret nordmennene. Derfor fortsatte de å ha muligheten til å utføre vitenskapelige aktiviteter.

Auth. Rettigheter: MTPC

Kommentarer

tim

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *