Et transportfly med 180 personer på ruten fra Oslo til Antalya fløy over Ukraina. Tilsynelatende handlet det om å unngå uvær | iRADIO

Et charterfly fra Oslo (Norge) til Antalya (Tyrkia) fløy gjennom lukket luftrom over Ukraina. Med henvisning til dataene fra Flightradar-applikasjonen, gjorde allmennkringkasteren NRK oppmerksom på dette. Av de tilgjengelige dataene ser det ut til at flyets piloter sannsynligvis unngikk uværet. BBN Airlines Airbus 320-200 ble leid fra det tyrkiske flyselskapet Freebird Airlines.
Oslo/Antalya

Del på Facebook
Del på Twitter


Del på LinkedIn


trykkKopier URL-adressen
Kort adresse

Lukk
Et Airbus A320-fly fra det tyrkiske selskapet Freebird. Illustrasjonsbilde | Kilde: Profimedia

Den 25. juli lettet et Airbus A320-fly fra Oslo, Norge, to timer sent på kvelden for tiende gang. Men ruten til den fire timer lange flyturen ble forstyrret av stormer over Ungarn og Romania, skriver han NRK.

Et femten år gammelt fly som varer 180 passasjererDerfor endret den sin opprinnelige plan og satte kursen rett mot det krigsherjede Ukraina. Pilotene til det tyrkiske flyselskapet fløy forbi byen Mukachevo, og ifølge søknaden var flyet i det begrensede flyområdet Flyradar flyttet et kvarter til.

Freebird Airlines-flyet fløy inn i ukrainsk luftrom | Kilde: Flightradar24

Selskapene startet en intern etterforskning av hendelsen, men nektet å kommentere andre spørsmål.

Ukraina har stengt luftrommet over landet etter at russiske tropper invaderte landet. Ekspert Lars Peder Haga fra Norsk Luftfartshøgskole kontaktet av NRK sa at risikoen for å bli skutt trolig var lav.

Han understreket imidlertid at det er farlig å fly inn i krigssoner der luftvernsystemer er utplassert. I dette tilfellet var det en risiko for at ukrainerne kunne se på flyet som et fiendtlig mål.

vtk

Del på Facebook
Del på Twitter


Del på LinkedIn


trykkKopier URL-adressen
Kort adresse

Lukk
roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *