Kona til den ukrainske presidenten ber IT-ansatte om hjelp

Ukrainas førstedame ba tirsdag IT-eksperter om å hjelpe landet hennes med å utvikle livreddende teknologi.

Olena Zelenska fortalte tusenvis av investorer, gründere og teknologer samlet på den årlige Web Summit teknologikonferansen i Portugal at Russland «bruker teknologi for å terrorisere».

Hun viste bilder av kjølvannet av droneangrep i Kiev og oppfordret konferansedeltakerne til å bruke ferdighetene sine for å gjøre en positiv forskjell.

Mannen hennes, den ukrainske presidenten Volodymyr Zelensky, dukket opp som et hologram på flere teknologibegivenheter tidligere i år og appellerte direkte til selskaper om å hjelpe til med å gjenoppbygge landet hans med avansert teknologisk infrastruktur.

Zelenska, som dukket opp på flere nylige arrangementer og talte til den amerikanske kongressen i juli, sa at hun ikke ville komme med en detaljert forespørsel og i stedet understreket teknologiens rolle i Russlands invasjon av Ukraina.

Zelenska, 44, en manusforfatter av yrke, siterte en rapport fra det undersøkende journalistikkprosjektet Bellingcat som sa at russiske IT-ansatte var aktivt involvert i krigen og oppfordret publikum til å velge det motsatte.

Jeg mener at teknologi bør brukes til å skape, redde og hjelpe mennesker, ikke til å ødelegge dem.

«Jeg tror at teknologi bør brukes til å skape, redde og hjelpe mennesker, ikke til å ødelegge dem,» sa hun.

Hennes 15-minutters tale fikk stående applaus.

Web Summit-arrangører har tidligere vært involvert i kontroverser om invitasjoner til folk fra The Grayzone, et journalistisk nettsted som sprer pro-russiske konspirasjonsteorier om krigen i Ukraina.

Konferansen trakk tilbake invitasjonene, og utløste en stor kontrovers på sosiale medier. Noen brukere hevdet at det var et brudd på ytringsfriheten, mens andre støttet avgjørelsen.

Rundt 70.000 mennesker er ventet på den tre dager lange konferansen i Lisboa. Mennesker.

tim

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *