Kong Harald V av Norges helse er i bedring og han er fortsatt innlagt på sykehus

PETALING JAYA: Kong Harald V av Norge, 87 og ved dårlig helse, er «bedre» etter en infeksjon som tvang ham til å bli innlagt på sykehus mens han var på ferie i Malaysia, sa hans kontor onsdag 28. februar.

Kongen vil forbli innlagt på øya Langkawi, og det er foreløpig ikke kjent når han reiser hjem, heter det i det norske kongehuset i en uttalelse.

«Kongens personlige lege er i Langkawi og bekrefter at kongens tilstand er i bedring. Hans Majestet er godt ivaretatt på sykehus og får god behandling,» heter det i uttalelsen.

«Hans Majestet vil forbli på sykehuset i noen dager til. Det er ikke tatt noen avgjørelse angående hjemkomsten,» het det i uttalelsen.

Europas eldste regjerende monark, som fylte 87 år i februar, trenger krykker for å komme seg rundt og har lidd en rekke plager og sykdommer de siste årene, inkludert hjerteoperasjoner og ulike luftveisproblemer.

I januar ble han rammet av en luftveisinfeksjon bare dager etter å ha avvist spekulasjoner om at han kunne abdisere, som sin fjerne kusine, dronning Margrethe II av Danmark.

– Jeg holder meg til det jeg alltid har sagt, som er at jeg avla ed til Stortinget og at det er for livet, sa Harald til norske medier.

I hans fravær påtar kronprins Haakon (50) rollen som regent. – AFP

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *