Latvia tapte ubetinget for Kroatia i kvalifiseringskampen til EM

Bruno Petković scoret to ganger for det kroatiske landslaget, mens Luka Ivanušecs, Andrejs Kramarić og Mario Pašalić scoret ett mål hver.

Det latviske laget hadde tatt igjen i det tredje minuttet, da Petkovičs slo Nilas Tomas Purinas med et presist frispark, og sendte ballen i venstre hjørne av målet.

Kroatia hadde et klart overtak, og i det 13. minutt var Ivanushec den første spilleren som fikk en retur foran mål, og stillingen ble 2:0.

I kampens 29. minutt løp Roberts Uldriķis alene mot Dominikas Livakovičas, men den latviske spissen klarte ikke å slå den kroatiske keeperen.

Kroatia fortsatte å dominere, og i det 44. minutt, etter at Ivan Perisics pasning gikk over mål, mottok Petkovic ballen ved lengste stolpe og sørget for 3-0.

Innholdet fortsetter etter annonsen

I starten av andre omgang, i en av motstandernes angrepsepisoder, ble Latvia reddet fra å slippe inn et mål av tverrliggeren, og Puriņš og Kaspars Dubra spilte rolig.

I det 58. minutt, kort tid etter at han kom inn på banen, skjøt Raimonds Krollis et farlig skudd i hjemmelagets mål.

Da det latviske laget fortsatte å spille uten hell foran mål, skilte Kramarićs seg ut for hjemmelaget for fjerde gang, som i det 68. minutt etter å ha mottatt et innlegg ble stående uten tilsyn i 16-meteren. Ti minutter senere avsluttet Pašalić det raske angrepet til det kroatiske landslaget med et kraftig og nøyaktig skudd – 5:0.

Som kompensasjon ble en av de sjeldne mulighetene for det latviske landslaget gitt til Dāvim Ikaunieks som sendte ballen over målstolpen med et skudd fra distanse.

Mandag vil de latviske spillerne være vertskap for Wales på banen deres.

I utvelgelsessyklusen tapte Latvia 0:1 borte mot Wales, tapte 2:3 for det tyrkiske landslaget hjemme og 1:2 for Armenia borte.