Latviske hockeyspillere innrømmet også til Slovakia, noe som kompliserte sjansene deres for å nå kvartfinalen. Høydepunkter / artikler

Rodrigo Ābols scoret det eneste målet for hjemmelaget på «Arena Rīga» i den andre tredjedelen av kampen, uavgjort 1:1.

Rodrigo Abols scoret

I det første minuttet tapte det latviske laget – Matušs Sukels, uten tilsyn foran mål, slo keeper Artūrs Šilova.

Slovakene avslørte resultatene

I andre omgang kom hjemmelaget tilbake og utlignet, men Mareks Hrivīks scoret vinnermålet for Slovakia i tredje periode.

Slovakia scoret vinnermålet

Det latviske landslaget hadde en god sjanse til å redde seg fra tap, og spilte flertallet fem mot tre, men resultatet endret seg ikke.

Ved starten av mesterskapet led latviske hockeyspillere et nederlag mot Canada, mens det slovakiske laget tapte for tsjekkerne. Derfor må både det latviske og slovakiske landslaget vinne i en vinn-vinn-kamp for å styrke sjansene for å kvalifisere seg til kvartfinalen.

Fortsetter turneringen møter det latviske landslaget Tsjekkia mandag, men møter også Norge, Slovenia, Kasakhstan og Sveits. De fire sterkeste lagene i gruppen går videre til kvartfinalen.

Tidligere på lørdag vant Sveits en overbevisende seier over Slovenia (7:0) på «Arena Riga» og Kasakhstans landslag var foran Norge (4:3) i skuddene etter kampen. I mellomtiden, i den andre gruppen i Tammerfors, klarte vertslaget Finland å slå Tyskland (4:3), men før det slo Frankrike det østerrikske landslaget (2:1) i tillegg og Danmark slo Ungarn (3:1).

Episode av kampen mellom Tyskland og Finland

Verdensmesterskapet finner sted i Riga og den finske byen Tammerfors, hvor medaljevinnere kåres i finalen 28. mai.

Resultater av å stemme på den beste hockeyspilleren til det latviske landslaget i kampen mot Slovakia