Militærpoliti og sersjanter grep inn i Pardubice kommune og andre steder

Militærpolitiet og Nasjonalt senter mot organisert kriminalitet (NCOZ) grep inn flere steder i Tsjekkia, for eksempel i Pardubice, fra morgenen av. Informasjonen fra serverne iROZHLAS.cz og Neovlivní.cz ble bekreftet av talspersonen for militærpolitiet, Barbora Bitalová, og talsmannen for underoffiseren, Jaroslav Ibehej, ifølge hvilke undersøkelsene av hans avdeling ikke angår Forsvarsdepartementet eller hæren. I følge Neovlivní.cz sine funn, fokuserte NCOZ-kriminaletterforskere spesifikt på den tidligere borgermesteren i Pardubice, Martin Charvát (ANO).

Polititalskvinne Barbora Bitalová sa til Deník at militærpolitiet tar grep flere steder i Tsjekkia. «I dag begynte det relevante militærpolitiet å implementere sikkerhetstiltakene i straffesaken. Siden etterforskningen ikke er offentlig, vil vi ikke gi noen informasjon, sa hun.

NCOZ-talsmann Jaroslav Ibehej fortalte ČTK NCOZ gjennomfører straffesak og vil ikke gi ytterligere informasjon på dette tidspunktet.

«I dag driver Nasjonalt senter mot organisert kriminalitet i Kriminal- og etterforskningstjenesten (NCOZ) straffesak parallelt med militærpolitiet. Handlingene i NCOZ-kriminalsaken angår verken Forsvarsdepartementet i Tsjekkia eller Hæren i Tsjekkia. «Vi kan ikke kommentere handlingene til militærpolitiet,» sa han.

Tsjekkia som et land forpliktet til korrupsjon. I følge dataene, ja:

Viktige data: Korrupsjon blomstrer fortsatt i Tsjekkia. De fleste lukker øynene for henne

Sekretæren i Pardubice kommune, Michal Zitko, bekreftet at politiet har grepet inn i flere kommunale kontorbygg siden morgenen.

Den nåværende ordføreren i Pardubice Jan Nadrchal (ANO) er på forretningsreise i utlandet sammen med stedfortreder Jakub Rychtecký (Žijeme Pardubice/SOCDEM) og det er ingen ytterligere informasjon om politiaksjonen.

Charvát ledet Pardubice fra 2014 til 2022 og er nå medlem av Pardubice bystyre og byråd.

Ble ordrene manipulert?

I følge Czech Television (ČT) er etterforskere i tillegg til Charvát også interessert i Helena Dvořáčková (SPD), hun var varaordfører i ANO-bevegelsen tidligere, folk fra Pardubice byutviklingsfond og den nåværende administrasjonen av Pardubice . I tillegg til å inspisere hovedbygningen til Pardubice rådhus, hvor investeringsavdelingen og byadministrasjonens kontorer ligger, fokuserte politifolk også på kontorene til byggefirmaet Porr i Hradec Králové og Praha, ifølge ČT.

De mistenker at visse personer fra rådhuset i Pardubice, i samarbeid med noen forretningsmenn og selskaper som en organisert gruppe, var involvert i å organisere offentlige kontrakter og manipulere dem, rapporterte ČT, og siterte et politidokument som sa «kriminelle aktiviteter i tildelingen av offentlige kontrakter. kontrakter «Kontraktene til den lovfestede byen Pardubice utføres over lang tid og systematisk med en høy grad av konspirasjon og sofistikert.»

Michal Zácha (ODS), viseguvernør i Olomouc for transport.

Saken om transportkontrakter i Olomouc-regionen: Politiet har siktet 13 personer

Av kontraktene som kriminelle eksperter sier ble manipulert, nevnte ČT kontrakter for bygging av et parkeringshus eller reparasjon av en fotballstadion. Porr-selskapet vant anbudet på parkeringshuset for 336 millioner kroner, men ifølge politiet forsøkte folk fra rådhuset og utviklingsfondet å utelukke det ulovlig og sikre kontrakten til Chládek og Tintěra-selskapet, som tok andreplassen . melder ČT. Under moderniseringen av stadion, som ble utført av Porr-selskapet, skal en gruppe mistenkte fra rådhuset etter deres mening ha lokket rundt 38 millioner CZK fra budsjettet under påskudd av ekstraarbeid og deretter falskt. presenterte status for byråds- og vara-prosjektet.

Pardubice kommunestyre har 39 medlemmer. Koalisjonen består av ANO-bevegelsen, som vant fjorårets lokalvalg, samt Žijeme Pardubice og Together for Pardubice og har 20 stemmer.

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *