Niek Dijkstra overtas av van der Kooy Transport

20. april 2024 | Av Iep van der Meer

Containerfraktskipet Niek Dijkstra overtas av Kooy Transport. I dag ble ansatte, kunder og relasjoner informert om oppkjøpet. Ifølge kunngjøringen er overtakelsen ment å sikre kontinuiteten til Niek Dijkstra Transport i fremtiden. Energiomstillingen, økende regelverk og sikkerhetstiltak trekkes frem som utfordringer, med stordriftsfordeler som nøkkelen til suksess i fremtiden.

Niek Dijkstra Transport har vokst betydelig de siste fem årene, fra 25 trekkvogner til i dag 55. Overtakelsen vil skape et sterkt kollektiv med mer enn 100 lastebiler. Navnet Niek Dijkstra vil forsvinne fra lastebilene i fremtiden og gjøre plass for navnet Kooy Transport.

I likhet med Niek Dijkstra er Kooy Transport en frisisk familiebedrift. Selskapet ble grunnlagt i Makkum i 1932 og har vært aktiv innen containertransport siden 1970-tallet. Selskapet er offisielt basert i Heerenveen, akkurat som Niek Dijkstra, men Kooy Transports flåte er i stor grad basert i Rotterdam. Kooy Transport har lenge hatt et ønske om å utvide nord i Nederland. Et ønske som nå går i oppfyllelse med overtakelsen av Niek Dijkstra. Dette selskapet har en stor containerhåndteringsplass i Heerenveen og et nytt kontor.

Etter sammenslåingen har Kooy Transport, med lokasjoner i Rotterdam og Heerenveen, perfekt dekning når det gjelder containertransport i Nederland. Dette betyr at de perfekt kan betjene havnene i Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen, Bremen, Hamburg samt jernbaneterminalene i Duisburg og Tilburg. I tillegg kan kveldsbussen til Heerenveen oppnå en umiddelbar effektivitetsøkning på planleggingsområdet og oppnå en raskere overgang. Satsingen på automatisering og hensynet til energiomstillingen de neste årene er en viktig del av fremtidsplanene med mål om å gjennomføre skyss med elektriske lastebiler. Dette er kun mulig med implementert forstørrelse.

smith

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *