Norge håper på et mirakel i sluttspillet

Axel Allag, Media365, Skrevet mandag 16. oktober 2023 kl. 13:30.

Norge, som definitivt falt ut av kampen om EM 2024 gjennom kvalifisering etter en fiasko mot Spania (0:1), kan fortsatt tro på å delta i sluttspillet. Erling Haalands lagkamerater må imidlertid håpe på et mirakel.

Nok et fravær for Norge under sluttfasen av en storturnering? Utvalget har ikke deltatt i en større turnering siden Euro 2000 og det er mulig at det vil være det samme for 2024 og EM som er planlagt i Tyskland om sommeren (fra 14. juni til 14. juli). Søndag kveld i Oslo tapte Erling Haaland og lagkameratene for Spania (0-1) og kan derfor ikke lenger håpe på å kvalifisere seg til Tyskland, da Roja og Skottland kvalifiserte seg 5 poeng foran motstanderne mot skottene i Glasgow i november. for Norge. Så det er bare ett alternativ: mulig kvalifisering gjennom sluttspillet, men Norges deltagelse ville kreve et mirakel.

Norge er avhengig av andre for å se euroen

Faktisk tildeles 20 av de 23 plassene gjennom kvalifiseringsfasen (Tyskland nyter godt av den 24. plassen som vertsland) og tre andre tildeles gjennom sluttspillet. For å nå de berømte sluttspillene som er planlagt i mars neste år, er det imidlertid nødvendig å komme blant de fire beste valgene i hver liga (A, B og C). I League B endte Norge på andreplass bak Serbia med 10 poeng, og hvis dette samme Serbia ser ut til å kvalifisere seg (toer i sin gruppe), er det langt fra tilfellet med Israel, Bosnia, Ukraina og Finland, 3. eller 4. i gruppen din. Norge må håpe at to av de nevnte uttakene kaprer en av de to øverste plassene i sin gruppe. Skulle det skje, kan Norge utfordre motstanderen i semifinalen i sluttspillet EM 2024 foran en eventuell finale mot den andreplasserte vinneren av semifinalen i Liga B. Det scenariet virker imidlertid langsøkt på øyeblikk. fra at det kunne skje med Erling Haalands lagkamerater, som kunne se neste EM på TV, som det nylige VM i Qatar.

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *