Norge vil fullstendig utrydde villsvinbestanden | Pigbusiness.nl

For å hindre introduksjon av ASF-viruset ønsker Norge å utrydde hele villsvinbestanden. I denne sammenheng får jegere en høyere oppsigelsesbonus. Nordmennene vurderer også å bygge et villsvingjerde langs grensen til Sverige.

Norge gjør alt de kan for å hindre innføring av ASF-viruset. Høsten 2023 vedtok regjeringen at alle villsvin i landet skal utryddes. Nå har den norske regjeringen lagt frem en ny handlingsplan for å felle villsvin.

Nye tiltak

I tillegg til å videreføre de allerede iverksatte tiltakene, foreslår regjeringen flere nye tiltak. For eksempel anbefaler myndighetene mer intensiv overvåking av villsvinbestandene, innføring av høyere jaktbonus for jegere og salg av kjøtt fra jaktet villsvin. I tillegg vurderes bygging av villsvingjerde langs grensen til Sverige. Ifølge landbruksminister Geir Pollestad utgjør villsvin en stor trussel mot kommersiell svineoppdrett.

ASF-utbrudd i Sverige

Norge ønsker å svare på denne måten på ASF-utbruddet hos villsvin i Sverige i september 2023. Det er frykt for at viruset skal spre seg til Norge. Opprinnelig hadde Oslo som mål å redusere antallet fremmede arter. Det var i 2019. Gitt situasjonen i Sverige, ønsker Norge nå å utrydde villsvinbestanden fullstendig.

smith

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *