Norske hockeyspillere slo Canada for første gang siden 2000 – Hockey – Sportacentrs.com

I første halvdel av kampen viste det kanadiske laget en ukarakteristisk svak prestasjon, gjorde ofte feil i kampen, og kom dessuten svært sjelden i nærheten av det norske målet.

Norge klarte å score to mål (2:0) i første tredjedel og begynnelsen av andre omgang, som foregikk i gjennomsnittlig tempo. I det tiende minuttet slo Andreas Martinsen, som allerede har erfaring i National Hockey League (NHL), Joel Hofer med et håndleddsskudd, og i det 22. minutt, etter Sondre Oldens skudd, klarte ikke den kanadiske spissen Scott Lawton å endre retning. puckflyging, og hindret hans målvakt og Norge i å doble ledelsen.

kanadisk kom deg opp i det niende minuttet av andre periode, da rutinerte Milan Lucic sørget for 1-2 med et skarpt håndleddsskudd, seilte pucken gjennom et publikum på flere spillere.

Tre minutter før slutten av andre periode begikk et av høydepunktene i årets NHL-draft, Adam Fantilli, et grovt powerplay på den norske forsvarsspilleren Kristian Kasastula, noe som resulterte i en 5+20 minutters disiplinærstraff. Canada håndterte minoriteten nummer én med lange tall, og forhindret motstanderne i å skape farlige øyeblikk.

Kanadiske ishockeyspillere ble også aktive på slutten av ordinær tid, da viseverdensmesterne slapp unna uten poeng. i en kamp mellom to spillere fra Arizona «Coyotes», utnyttet Lawson Cruz Michael Carcones pasning bak mål – 2:2.

I ekstraomgangene angrep Norge oftere, men det ble ikke scoret mål. Da laget 19 år gamle Isaac Hansen, skaperen av det andre målet, Olden, Matias Tretenes og Thomas Olsen filigranen. Kanadierne ble ikke hjulpet av den nøyaktige skytingen av de erfarne Cody Glass og Tyler Toffoli.

Det norske laget slo Canada for første gang siden verdensmesterskapet i 2000 i Russland.

Canada vs. Norge 14:3 (0:1, 1:1, 1:0, 0:0, 0:1)
Port: 9:45 Martinsen (K.Olimb) 0:121:52 Gammel (Salsten) 0:228:26 Lucic (Vigar, Middleton) 1:259:48 Kruz (Karkone) 2:265:00 Olsen 2:3.
Spark på mål: 33:24 (9:7, 10:9, 11:4, 3:4)
Straffeminutter: 29:2 (2:2, 27:0, 2:0, 0:0)
Målvakt: Joel Hofer – Jonas Arntsen.