Orlen kjøper gassfelt i Norge for 445 millioner dollar


Publisert: 21.11.2023 13:55

Foto av Judita Grigelytė (VŽ).
Det polske energiselskapet «Orlen», for å diversifisere forsyningen av energiressurser, kjøper hydrokarbonproduksjonsfeltene til det kuwaitiske selskapet KUFPEC på norsk kontinentalsokkel for 445 millioner dollar.

«PGNiG Upstream Norway, et Orlen Group-selskap, har som mål å fullt ut kjøpe hydrokarbonproduksjonsvirksomheten til KUFPEC Norge,» sa den polske energigiganten i en uttalelse.

Ifølge ham vil Orlens produksjonsvolum for naturgass i Norge etter denne transaksjonen øke med en tredjedel til over 4 milliarder kubikkmeter. kubikkmeter per år.

Rapporten slår fast at den oppkjøpte virksomheten inkluderer produksjon fra fem felt som Orlen-gruppen allerede har en eierandel i, og at ytterligere volumer produsert gass vil bli rutet gjennom Østersjøen til Polen via Baltic Pipe-rørledningen.

– Vi har vellykket gjennomført en strategisk transaksjon på norsk sokkel. Med oppkjøpet av KUFPEC Norge vil Orlen Groups årlige gassproduksjonskapasitet i Norge øke med over 1 milliard. Kubikkmeter. Dette øker vår evne til å møte etterspørselen i det polske markedet og hele regionen betydelig, sier Daniel Obajtek, administrerende direktør i Orlen.


Det er forbudt å reprodusere informasjonen til BNS nyhetsbyrå i offentlige informasjonsverktøy og på internettsider uten skriftlig samtykke fra UAB “BNS”.

Velg selskapene og emnene som interesserer deg – vi vil informere deg i et personlig nyhetsbrev så snart de er nevnt i «Verslo žinės», «Sodra», «Registrų sentrum», etc. i kildene.

tim

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *