Postkontoret i Jindřišská er til salgs, interesserte må overholde vilkårene

Česká pošta sparer penger og vil stenge tre hundre filialer over hele Tsjekkia fra 1. juli. Et av statsselskapets landemerker er også til salgs. Sentralbygning på Jindřišská-gaten i Praha.

På spørsmål fra Seznam Zpráv forklarte talsmann for den tsjekkiske posten Matyáš Vitík at salget ville skje i form av en e-auksjon.

– Innenriksdepartementet har sagt ja til at vi kan selge bygget. «Det vil foregå i form av en e-auksjon, hvem som helst kan søke og bygningen vil bli kjøpt av høystbydende,» kunngjorde Postens talsmann.

Vitík la til at postkontoret ønsker å opprettholde sine tjenester til kundene på stedet. «En del av salget vil også være betingelsen i leieavtalen om at den tsjekkiske postfilialen vil fortsette å operere her.»

Sjekk ut hvordan postkontoret på Jindřišská-gaten i Praha ser ut:

Et mulig salg kan innbringe mer enn en milliard kroner for det gjeldssatte postverket.

Postens representantskap behandlet sist planen om salg av hovedbygningen i april. Representantskapet og guvernøren i Pardubice-regionen, Martin Netolicky (ČSSD), avsto fra å stemme på det tidspunktet.

Dette løser ikke Czech Post-situasjonen, det er et salg av eiendom.

Martin Netolický, guvernør i Pardubice-regionen og medlem av representantskapet for den tsjekkiske posten

Salget av bygget vil etter hans mening ikke løse ledelsen av postkontoret. «Jeg antar at det ikke lenger vil gå til representantskapet.» Dette løser ikke den tsjekkiske postsituasjonen, det er et salg av eiendeler. «Beløpet sies å være rundt 1,5 milliarder kroner og vil knapt vare under administrasjonen,» sier Netolický, skeptisk til salget.

Kapitalen har allerede vist interesse. Hvis Praha kjøper bygningen i Jindřišská-gaten, er en av de mulige bruksområdene at den kan huse byrepresentanter i fremtiden. Det er imidlertid uklart om dette vil skje. Byen må først kjenne vilkårene for oppkjøpet.

– Det er en mulighet for oss å få et bygg til kommunens forvaltningsapparat. De fleste av tjenestemennene er i Škoda-palasset, hvor leiekontrakten avsluttes om noen år, så vi tenker på hva vi skal gjøre videre, sa rådmann Adam Zábranský (Pirates) tidligere til Seznam Zprávám.

Bygninger i Jindřišská

Den omfattende nyrenessansebygningen ble bygget mellom 1871 og 1874 og ble deretter utvidet. I 1998 ble det erklært et kulturminne. Postkontoret der tilbyr et bredt spekter av tjenester, hovedkvarteret til den tsjekkiske posten ligger i sidedelen med inngangen fra gaten Politických vězňů. Et interessant trekk er de 1780 postkassene i bygget. Noen av dem har sin opprinnelige form, andre er moderne. Den tsjekkiske posten har holdt til i bygningen siden 1873.

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *