Reaksjonene til Ungarn og Jordan etter beslutningen fra Irland, Spania og Norge om å anerkjenne den palestinske staten

Jordan gledet seg over beslutningen til Irland, Spania og Norge om å anerkjenne en palestinsk stat, mens Ungarn sa at de ikke hadde noen planer om å følge i deres fotspor.

Spania, Irland og Norge kunngjorde onsdag at de vil anerkjenne en palestinsk stat 28. mai, et skritt mot en langvarig palestinsk ambisjon som kommer midt internasjonalt sinne over antall sivile dødsfall og til den humanitære krisen på Gazastripen etter den israelske. støtende.

Jordans utenriksminister Ayman al-Safadi ønsket de europeiske landenes beslutning velkommen under en felles pressekonferanse med Ungarns utenriksminister Peter Szijjártó i Amman.

«Vi setter pris på denne avgjørelsen og anser det som et viktig og viktig skritt for å bekrefte at veien til fred går gjennom tostatsløsningen,» sa Al-Safadi. Det er andre europeiske land på denne veien,» la han til.

Ifølge lederen for ungarsk diplomati har ikke Ungarn planer om å følge i disse landenes fotspor. Sijarto med holdningen at «terrorisme må beseires og samtidig skal sivile liv beskyttes».

De nesten samtidige avgjørelsene fra to land, EU og Norge, kan skape momentum for anerkjennelse av en palestinsk stat av andre EU-land og kan føre til ytterligere handling i FN, og dermed forsterke Israels isolasjon.

For øyeblikket anerkjenner syv medlemmer av den 27 medlemmer EU offisielt den palestinske staten.

Fem av dem er tidligere østblokkland som erklærte sin anerkjennelse i 1988, det samme gjorde Kypros før de ble med i blokken.

Sverige kunngjorde denne anerkjennelsen i 2014.

Tsjekkia, et EU-medlem, sier at det tidligere Tsjekkoslovakias anerkjennelse fra 1988 ikke gjelder den moderne staten.

Slovakia har ennå ikke avklart om dens del av denne anerkjennelsen fortsatt er i kraft.

EU-medlemmene Malta og Slovenia sier de kan følge etter.

Rundt 140 land representert i FN har allerede anerkjent den palestinske staten.

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *