Se hovednyhetene: Protest av tusenvis av bønder over hele Tsjekkia. Hva liker du ikke?

Mat vil være dyrt og utilgjengelig, tsjekkiske åkre vil bli overgrodd med brennesle. Dette var også meldingene fra tusenvis av bønder som kjørte traktorer og skurtreskere over hele landet. Deres representanter satte seg også ned foran kongressenteret i Praha. Hovednyhetene vil ikke bare handle om dette.

Noen bønder protesterte mot subsidiepolitikken til regjeringen og EU i Tsjekkia. De etterlyste en gjennomgang av EUs landbruksmål og kritiserte pengeskiftet mot mindre bønder. Protesten fant sted under et uformelt møte mellom Unionens landbruks- og fiskeriministre i Praha. I tillegg til hovedstaden uttrykte bøndene også sin misnøye i regionene der de gikk ut i gatene med traktorer og andre landbruksmaskiner.

Association of Private Agriculture of the Czech Republic er ikke enig i protestene fra Association of Agriculture of the Czech Republic og Chamber of Agriculture of the Czech Republic. Den samler først og fremst småbønder og støtter statens finansieringsendringer.

Tvist om forhandlermarginer. Ifølge landbruksforbundet er det for eksempel 60 prosent påslag på brød. Hovedpersonen i dosimetersaken er på frifot. Forretningsmannen Michal Redl forlot fengselet etter å ha stilt kausjon. Første tilfelle av apekopper hos barn. Hygienister oppdaget ham i en av Prahas barnehager. Se store nyheter på Prima og CNN Prima NEWS. De starter tradisjonelt klokken 18.55.

En annen CNN Prima NEWS-sending:

Kun i dag fra 20:15

De siste bekreftede nyhetene fra hjemmet og rundt om i verden. Rask, kortfattet og forståelig.

Nyheter fra kl 21.00

De siste bekreftede nyhetene fra hjemmet og rundt om i verden. Rask, kortfattet og forståelig.

360° fra 21:30

Dagens viktigste hendelser analysert fra alle vinkler. Hvis du snakker om dem, så er vi det også.

Nyheter fra kl 23.00

De siste bekreftede nyhetene fra hjemmet og rundt om i verden. Rask, kortfattet og forståelig.

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *