Spillere går inn gjennom fotgjengerovergangen

En norsk fotballklubb, nyopprykket til eliten, skaper overskrifter for den svært merkelige konfigurasjonen av sin plass.

02.05.2024, 09:2602.05.2024, 09:32

Når været tillater det startet norgesmesterskapet i førstedivisjon for bare noen uker siden. Og for aller første gang deltar KFUM-Kameratene Oslo med base øst i hovedstaden.

Etter fem spilte kamper har han en hederlig ellevteplass på rankingen, men han blir ikke snakket om på grunn av resultatene. Stadionet, KFUM Arena, nylig økt til 3300 tilskuere, har ingen garderober. Ja, bortsett fra at de er i en tilstøtende bygning og etter å ha utplassert katten, må spillerne krysse en vei som er midlertidig sperret for trafikk for å komme til banen. Dette gir selvfølgelig smakfulle «Sunday League»-bilder med dette utrolige krysset.

Det ser ikke ut som en profesjonell kamp ⬇️

Video: twitter

Når Bodø/Glimt og Molde, som har opplevd Arsenal Emirates og Leverkusen BayArena i Europa League denne sesongen, reiser til Oslo, blir mottaksforholdene radikalt annerledes. De skal også møte en uvanlig klubb i et fotballland, da det norske akronymet KFUM egentlig står for KFUM, Ungdoms Kristelige Forbund. KFUM-Kameratene Oslo er en familiebedrift – den har sin egen filosofi, som Tor-Erik Stenberg, klubbens daglige leder, forklarer Vakten.

«Vi baserer oss på kristne verdier: tilgivelse, kjærlighet, vennlighet»

Tor-Erik Stenberg

Når man leter etter en trener, leter nordmennene ved KFUM-Kameratene Oslo derfor etter «folk som forstår mennesker, som vet at resultater er et resultat av hvordan man behandler mennesker». Det er definitivt et omsorgsfullt team hvor «alle betyr noe og alle har en sjanse». Dette hindrer imidlertid ikke spillerne i å bli sinte på banen, snarere tvert imot.

Men la oss gå tilbake til denne KFUM Arena, som ligner en viss Stade Chaban-Delmas, der Girondins de Bordeaux spilte frem til 2015. Tricolor har den lengste tunnelen i Europa (nesten 120 meter lang), som ikke glemmer å destabilisere besøkende. Union Bordeaux Bègles, som nå okkuperer lokalene, sa i 2017 at de hadde gitt rotorer for spillerne, ettersom noen lag foretrakk å «bli på banen ved pause i stedet for å ta 6-7 minutter rundturen som kreves for å reise mellom garderoben og banen.» Endelig er situasjonen i Oslo kanskje bedre…

(stein)

Jordskjelvet som rammet Taiwan i bilder

1/16

Jordskjelvet som rammet Taiwan i bilder

Onsdag 3. april 2024 rammet et kraftig jordskjelv Taiwan.

kilde: sda / daniel ceng

dele videre

Denne brasilianeren sjonglerer bedre enn deg – og han har ingen bein

Video: Watson

Du kan også være interessert i:

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *