Tydeligere og mer forståelig. CNN Prima NEWS introduserte en ny nyhetsgrafisk design

Søndag 18. februar presenterte CNN Prima NEWS et nytt program. Den grafiske oppgraderingen av nyhetsprogrammene inkluderte HOVEDNYHETER, permanente nyheter, SPORT og VÆR og tilbød et nytt studiokonsept, inkludert jingler for individuelle programmer. De grafiske endringene ble justert over flere måneder i samarbeid med redaksjonen og amerikanske CNN av teamet til sjefen for den grafiske avdelingen, Petr Závorka, med vekt på maksimal klarhet og aktuelle trender i TV-nyhetenes verden.

Det nye designet følger CNN Prima NEWS-seere gjennom hele dagen. Den er basert på redaksjonens mangeårige erfaring siden lanseringen av nyhetsmultiplattformen. I tillegg til å øke attraktiviteten til innholdet, var hovedmålet å modifisere det visuelle konseptet til rapporteringen og fokusere på å forklare komplekse nyhetsemner så enkelt som mulig, slik at seeren kan finne frem så raskt som mulig.

LES OGSÅ: Terezia Tománkovás store retur til Hovednyhetene: Ansvaret ligger hos meg, avslørte hun

«Vi har lenge sagt at på CNN Prima NEWS ønsker vi ikke bare å være skarpe om hva som skjer, men vi ønsker også å forklare seerne hvorfor det skjer og, viktigst av alt, hvordan det vil påvirke livene deres.» Derfor har vi jobbet med den grafiske utformingen av nyhetssendingene våre de siste månedene. «Slik at grafikken blir klarere, mer konsis og tydelig for seerne, slik at vi også kan presentere og forklare kompliserte temaer som fundamentalt påvirker livene våre på en tiltalende måte,» forklarer sjefredaktøren til CNN Prima NEWS Tomáš Vojáček.

Det nye grafiske konseptet er basert på konseptet som CNN Prima NEWS brukte til valgspesialiteter i fjor. Takket være bruken av kunnskapen til amerikanske CNN prøvde de å utnytte potensialet til det moderne to-etasjers nyhetsstudioet, som ikke har noen analoger i Tsjekkia. Den nye grafiske identiteten er basert på den unike kombinasjonen av merkevarene Prima og CNN.

«Vi tilbyr nyheter for tsjekkiske seere som gjenspeiler deres behov og problemer som påvirker deres daglige liv, men som er plassert i en global kontekst ved hjelp av toppmoderne teknikker, som vi jevnlig diskuterer med kolleger fra CNN.» «Fordelene og muligheter for denne forbindelsen «Seerne vil oppleve hele omfanget av sendingen vår om det amerikanske presidentvalget, men det vil også bli betydelig integrert i vår daglige rapportering og andre spesialprosjekter,» forklarer sjefredaktøren for nyheter og journalistikk i CNN Prima NYHETER Tomáš Vojáček.

Grafiske nyvinninger vil også bli omtalt i en rekke spesialprogrammer i årets supervalgår. CNN Prima NEWS vil være til stede ved alle årets valg av grunnleggende betydning for Tsjekkia, det være seg det amerikanske presidentvalget og primærvalgene, presidentvalget i mars i Russland og deretter i Slovakia, valget til Europaparlamentet og det tsjekkiske regional- og senatet. valg.

HOVEDNYHETER og andre nyhetsprogrammer i det nye

Nyhetsprogrammene CNN Prima NEWS øverst i hovednyhetsprogrammet fikk også nye jingler og et nytt konsept fra studio. VIKTIGSTE NYHETER startes på nytt av en futuristisk klokke som teller ned de siste sekundene før økten begynner kl. 18.55. Akkurat som MAIN NEWS, åpner Jingle Clock-hyllen vinduer med tonnevis av viktige nyheter og informasjon fra hele verden.

En grunnleggende endring i studioets grafikk og konsept angår det kontinuerlige NYHETER, som følger CNN Prima NEWS-seere hele dagen og utover natten. Jingelen domineres nå av CNN-logoen, som skjuler miniatyrnyheter fra hjemmet og rundt om i verden. All studioets grafikk har også gjennomgått en merkbar ansiktsløftning, som nå er visuelt mer sammenhengende og har betydelig forbedret lesbarhet og forståelighet for seerne. Studioet er også visuelt delt inn i dag og natt.

«For våre projeksjoner i det nye grafiske designet av CNN Prima NEWS har vi gått over til å bruke en LED-skjerm i full størrelse, noe som betyr at grafikken nå dekker hele området, noe som gir maksimal effektpresentasjon.» ha en lysere fargepalett introdusert som forbedrer lesbarheten og bidrar til den generelle tilgjengeligheten og forståelsen av innholdet som presenteres. En stor takk til hele teamet vårt av dyktige grafiske designere for det flotte arbeidet med det nye designet, sier grafikksjefen i CNN Prima NEWS Petr Zavorka.

Signaturmelodi SPORT tenderer mot minimalisme i betydningen av programmene som allerede er nevnt. Det mangler imidlertid ikke på dynamikken i selve sporten.Baller og pucken er valgt som hovedsymboler her, basert på de mest populære tilskuersportene i Tsjekkia.

Endringer har også hatt innvirkning VÆR. De nye minimalistiske jinglene domineres av en virtuell gjennomsiktig kube der frigjorte elementer veksler mellom som påvirker hverdagen til oss alle.

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *