VM for kvinner: første overraskelse med seier for New Zealand mot Norge

New Zealand, ett av de to vertslandene for VM 2023, beseiret Norge (1:0) i åpningskampen torsdag 20. juli. Den første overraskelsen på dette verdensmesterskapet.

New Zealand tok imot Norge (0-1) i denne første kampen i verdensmesterskapet for kvinner. Den første overraskelsen på dette verdensmesterskapet.

Ett av de to vertslandene med Australia utnyttet Norges vandringer og åpnet scoringen i det 48. minutt. Hannah Wilkinson. Den serveres hver 6. meter Jacqui håndangriperen trengte ikke å bli bedt om å komme lyve Aurora MikalsenNorsk keeper.

Nordmennene, favoritter i starten av møtet, viste mye sløsing og dårlig utvalg.

Utelatt straffe

Foran 42.317 tilskuere fikk gjestene på New Zealand også straffe før pause Ria Percival han klarte ikke å omsette muligheten og sendte ballen over tverrliggeren Mikalsen.

Dette er New Zealands første verdenscupseier noensinne.

Kampen ble innledet av ett minutts stillhet, etter at en skyting i sentrum av en by i New Zealand noen timer før avspark drepte tre personer, inkludert skytteren.

Sveits og Filippinene møtes i den andre gruppe A-kampen fredag ​​21. juli.