PKN, punkbandet med Downs syndrom som skal representere Finland under Eurovision 2015

Gruppen heter PKN. De driver med punk. De lider av autisme og Downs syndrom og skal representere Finland under Eurovision 2015.

HARmens det er en sanger i Frankrike Lisa Angell som skal representere Frankrike i finalen Eurovision 23. mai i Wien, Østerrike, Finland, det blir det Pertti Kurikan Nimipäivät (som betyr «Pertti Kurikans fest» på finsk) aka PKNen unik gruppe fra alle medlemmene lider av autisme og Downs syndrom. Under landsfinalen sist lørdag stemte 37,4 % av velgerne på ham. Men hvem er de egentlig? Fire finner i førtiårene – Pertti Kurikka på gitar, Kari Aalto på vokal, Sami Helle på bass og Toni Välitalo på trommer – synger på engelsk og finsk. Målet deres? «Å øke bevisstheten om funksjonshemninger blant mennesker ved å spre budskapet om at du må være modig når du er mentalt utfordret». Gruppen ble dannet i 2009 etter å ha møttes på en workshop for mennesker med psykiske funksjonshemninger i Helsingfors. Daglig britisk VergenSami Helle forklarer: «Vår stil er punkrock. Vi vil ikke endre det for noen, for det er den vi er. Vi gjør opprør mot samfunnet, men ikke politisk. Mange kommer på konsertene våre, vi har mange fans. Men vi vil ikke at folk skal stemme på oss av medlidenhet. Vi er ikke så forskjellige fra alle andre, bare vanlige gutter med psykiske funksjonshemninger. »

Facebook Pertti Kurikan Nimipaivat

PKN han har allerede spilt mange forestillinger i utlandet: i Storbritannia, Tyskland, Norge og USA. Det var til og med en fantastisk dokumentar om bandet i 2012 kalt Punk syndrom, som snakket om hverdagen deres. Sangene deres, som de komponerer selv, er ofte korte (rundt 1 min. 30) og snakker om funksjonshemmingen deres. Sangen de opptrer i Eurovision 2015, «Aina mun pieta», snakker om deres daglige restriksjoner, for eksempel daglig vask. Hvis noen allerede ser dem som favoritter og etter seieren til transseksuelle Conchita Wurst i 2014, andre er ikke av denne oppfatningen… Reaksjonene på Internett er blandede, spesielt for fans av konkurransen, som PKN ville ha valgt kun på grunn av anger og til og med snakker om å boikotte Eurovision. Yrjö Heinonen, professor ved Universitetet i Jyväskylä i Finland, forklarer han Vakten : «Hvis PKN vinner, de fleste finner vil være stolte av dem. Ellers vil de mene at det var en skammelig feil å sende dem dit og at det vil skade Finlands image i verden. » Vi minner om at Finland vant Eurovision i 2006 Herreret heavy metal-band med kostymer i Slipknot-stil.

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *