tysk e. Bank N26 fornyer sine tjenester for noen kunder i Litauen










Publisert: 25. september 2023 kl. 10.50

Foto av Michael Gstettenbauer (Imago/Scanpix).




Den tyske nettbanken N26 har gjenopptatt tjenestene til noen av sine kunder i Litauen etter en pause på mer enn fire år. N26 kunngjør på sine nettsider muligheten for å åpne en konto for innbyggere i landet, men foreløpig er denne tjenesten kun tilgjengelig for et begrenset antall kunder.

«N26 tester for tiden en strømlinjeformet og forbedret registrering og KYC (Know Your Client, Customer Identity Verification – BNS) med en utvalgt gruppe kunder i Litauen. «Vi vil kunngjøre ytterligere planer for å utvide tilgjengeligheten av N26-produktet på markedet etter hvert,» sa N26-representant Felix Mergemeier i en kommentar til BNS.

Bank of Lithuania fortalte BNS at N26 har hatt rett til å tilby tjenester i Litauen siden 2016.

N26 kom til Litauen i 2016 og begynte å distribuere betalingskort, men det var først i 2019 at muligheten til å åpne sine kontoer i utgangspunktet ble blokkert uten å oppgi noen grunn. I april 2019 hevdet bankens representanter at driften i Litauen ville gjenopptas i nær fremtid, men disse planene ble aldri implementert.

Mer enn 8 millioner kunder N26 tiltrekker brukere i Europa med muligheten til å motta et betalingskort og en bankkonto med tysk IBAN-kode. I tillegg er midlene som holdes i banken underlagt tysk innskuddsforsikring da det er en lisensiert tysk bank.

N26 opererer i 24 europeiske land – eurosonen samt Danmark, Island, Norge, Polen, Sverige og Sveits.


Det er forbudt å reprodusere informasjonen til BNS nyhetsbyrå i offentlige informasjonsverktøy og på internettsider uten skriftlig samtykke fra UAB “BNS”.

Velg selskapene og emnene som interesserer deg – vi vil informere deg i et personlig nyhetsbrev så snart de er nevnt i «Verslo žinija», «Sodra», «Registrų centura», etc. i kildene.