Spalletti feirer sin første seier på benken for Italia, Lukaku scoret to mål – CT Sport – Tsjekkisk TV

I sin debut under Spalletti klarte Italia uavgjort 1-1 i Nord-Makedonia, men denne gangen vant de takket være Frattesis mål i det 12. og 29. minutt. Den 23 år gamle Inter Milan-midtbanespilleren har vært involvert i fire av lagets siste fem mål (tre mål og en assist). Før pause reduserte kaptein Jarmolenko kun med et kompromissløst skudd under tverrliggeren.

Italia har samme poeng som Ukraina og Nord-Makedonia, som slo Malta i dag, men spilte en kamp mindre.

Belgia bekreftet sin favorittrolle mot Estland takket være Lukaku, som først sørget for 3-0 med et kryss i det 56. minutt og fulgte det opp igjen to minutter senere med et teknisk skudd bak mål. AS Roma-spissen har scoret åtte mål på fem kamper.

«Red Devils» vant for tredje gang på rad og leder gruppen med ett poengs ledelse over Østerrike. Begge lag har syv poengs ledelse over tredjeplasserte Sverige og kan bekrefte progresjon til neste runde.

Nok en stor seier for Spania

I gruppe A fulgte Spania opp fredagens imponerende 7-1-seier i Georgia og utklasset Kypros 6-0 denne gangen i Granada. Seks mål ble scoret av fem forskjellige målscorere. Innbytter Ferrán Torres scoret to mål, Merino og Baena scoret det første målet for landslaget.

Utvalget av «La Roja» ligger på andreplass på tabellen, seks poeng bak 100 % Skottland og to poeng foran Norge og har fortsatt en kamp igjen sammenlignet med begge konkurrentene. Norge slo Georgia 2-1 hjemme takket være mål fra deres to største stjerner, spiss Haaland og midtbanespiller Odegaard.

Gruppe I-duellen mellom Romania og Kosovo ble avbrutt i det 20. minutt på grunn av provokasjonene fra den innenlandske «gryten», som i begynnelsen av spillet viste banneret «Kosovo er Serbia» og sang det samme slagordet om og om igjen. Bortelagets spillere nektet da å fortsette kampen og kampen startet igjen nesten en time for sent.

Kosovo erklærte sin uavhengighet fra Serbia i 2008, men anerkjenner den ikke. Forholdet mellom de to landene er anspent. Kosovos uavhengighet er anerkjent av 101 av de 193 landene i FN, inkludert USA, Frankrike, Storbritannia og Tsjekkia. Landet er et fullverdig medlem av Den internasjonale olympiske komité samt de to store fotballforbundene FIFA og UEFA, som imidlertid ikke tillater landslagene og klubbene i disse landene å konkurrere mot hverandre i sine konkurranser.

Til slutt vant rumenerne 2-0 takket være utestengelsen av Muriqi, som fikk sitt andre gule kort i det 42. minutt. Vinnermålet ble scoret sju minutter før slutt av den rumenske kapteinen og tidligere Sparta- og Slavia-spilleren Stanciu, som tidligere hadde bommet på en straffe. Laget hans ligger på andreplass i gruppe I bak Sveits.

Tyskerne beseiret Frankrike uten Flick

Etter 1:4-debakelen mot Japan lørdag havnet Flick på laget, mens Rudi Völler satt på benken som midlertidig trener i Dortmund. Verdensmesteren fra 1990 kunne ha feiret allerede i det fjerde minuttet etter at Müller avverget Henrichs» voldsomme innlegg foran mål og prompte skjøt det vekk. Den erfarne spissen scoret et mål for landslaget for første gang siden juni 2022 og duellen med Italia.

I det 87. minutt utnyttet Sané innlegget til Havertz til å forsvare og slå Maignan for andre gang. Franskmennene, hvis stjernescorer Mbappé satt på benken gjennom hele kampen, reduserte først i det 89. minutt med Griezmanns straffe. Tyskerne beseiret dagens motstandere etter seks kamper og mer enn ni år.

«Det var ikke lett for oss å tåle denne negative fasen, som vi også var ansvarlige for. Vi har fortsatt en lang vei å gå, men i dag var følelsesmessig befriende, sa Müller. «Det var balsam for sjelen – både for fansen og for oss. Det var en spesiell dag, og det var enda bedre at vi avsluttet den med seier. Rudi fikk oss i stemning for kampen i dag, og det fungerte til slutt, sa keeper Marc-André, lettet over Ter Stegen.

For å markere 150-årsjubileet for deres første møte, tok Skottland opp mot England i Glasgow. Albion-laget tok ledelsen med to «limte» mål i første omgang, Foden og Bellingham scoret målene. Etter pause reduserte hjemmelaget med Maguires selvmål, men Englands kaptein Kane scoret neste mål i det 81. minutt.

England noterte en rekordseier 600. seier i internasjonale kamper. Skottlands nederlag følger etter fem seire som førte til at landet toppet sin EM-kvalifiseringsgruppe og var nær fremgang.