Krig i Israel PÅ NETT: Den humanitære krisen på Gazastripen forverres

Den israelske regjeringen har tatt grep mot utenlandske medier, tilsynelatende vil det avsløre Al Jazeera

Den israelske regjeringen har gått med på et tiltak som gjør at den midlertidig kan utestenge utenlandske medier fra landet under unntakstilstand dersom de mener at mediene truer nasjonal sikkerhet. Dette ble rapportert av The Times of Israel og Ynet. Tiltaket ble initiert av kommunikasjonsminister Šlomo Karhi på grunn av Qatar-tv Al Jazeera.

Karhi anklaget i helgen Al Jazeera for å bruke sin rapportering til å støtte den palestinske bevegelsen Hamas, som Israel har vært i krig med siden 7. oktober på grunn av et storstilt og brutalt Hamas-angrep mot Israel.

«Israel er i krig på land, i luften og til sjøs, så vel som på den offentlige diplomatiske fronten. Vi vil under ingen omstendigheter tillate sendinger som setter sikkerheten til staten i fare… Al Jazeeras sendinger og nyheter hetser mot Israel, hjelper Hamas-ISIS og terrororganisasjoner i deres propaganda, og fremmer vold mot Israel, sa minister Karhi.

Et nytt israelsk regjeringstiltak lar kommunikasjonsministeren, sammen med forsvarsministeren, beordre en TV-signalleverandør til å slutte å kringkaste et nyhetsmedie. Disse ministrene kan også beordre stenging av en filial av et bestemt medieselskap, inndragning av dets eiendeler og stans av internettkringkasting i landet. Et slikt ministervedtak må godkjennes av krigskabinettet og er gyldig i 30 dager og kan forlenges i ytterligere 30 dager.

Det statlige tiltaket vil gjelde i tre måneder eller til regjeringen avslutter unntakstilstanden i landet.

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *