Er det høyere risiko for et terrorangrep i Tsjekkia? Fiala snakket om Israel og migranter

«Statens viktigste oppgave er å sikre sikkerheten til innbyggerne,» sa statsministeren Peter Fiala (ODS) etter et ekstraordinært møte i Statens sikkerhetsråd. – Hovedtemaet var selvfølgelig situasjonen i Israel og Midtøsten og påvirkningen denne situasjonen, eskaleringen av spenninger, terrorangrep fra Hamas på Tsjekkia og sikkerhetssituasjonen i Europa har, forklarte Fiala.

«Det viktige budskapet til innbyggerne i Tsjekkia er: det er ingen umiddelbar fare for Tsjekkia, risikoen for et mulig terrorangrep i Tsjekkia har ikke økt på noen måte.» Fiala annonserte.

Fiala: Vi undervurderer ikke innbyggernes sikkerhet

«Israel har all rett til å forsvare sitt eget land, vi er i kontakt med våre israelske venner, de har vår fulle støtte.» Samtidig er vi klar over alle implikasjonene av situasjonen i Midtøsten og de økende spenningene, og det er derfor vi forbereder – og dagens statssikkerhetsråd tjente dette formålet – for alle mulige scenarier, selv om de er svært lite sannsynlig (…) Vi undervurderer ikke innbyggernes sikkerhet, vi prøver å forebygge problemer, derfor har vi også tatt en rekke forebyggende tiltaksom beskytter risikable gjenstander og risikofylte handlinger,» la Fiala til.

Israel angriper for tiden Gazastripen etter at Hamas-militanter skjøt tusenvis av raketter inn i Israel 7. oktober, infiltrerte landets territorium, myrdet hundrevis av sivile og tok nesten 200 gisler i Gaza. 3300 mennesker døde i Israels gjengjeldelsesbombing av Gazastripen, sa den palestinske helseministeren Maj Kajlova. Tsjekkiske politikere uttrykker gjentatte ganger sin støtte til Israel, utenriksminister Jan Lipavský (Pirater) besøkte landet forrige uke.


Takk for oppmerksomheten på nettnyhetene våre. Vi skal se på alt viktig igjen fra og med søndag morgen.


forente nasjoner håper at en annen humanitær hjelpekonvoi vil sette av gårde til den palestinske Gazastripen på søndag, underlagt et lett screeningsystem, og dermed øke bistandsleveransene. Den første konvoien på 20 lastebiler ankom Gaza i dag gjennom Rafah-grenseovergangen til Egypt. USAs president Joe Biden sa at USA vil jobbe for å sikre at grenseovergangen i Rafah forblir åpen for humanitær hjelp og at sivile i Gaza har tilgang til mat, vann og helsehjelp, uten at hjelpen blir avledet fra den islamistiske bevegelsen Hamas. Det meldte Reuters-byrået på kvelden.


Palestina-tilhengere i Washington, USA gikk også ut i gatene.

Se helt på nett

De tok også for seg pro-palestinske protester

Deltakere på dagens møte ved Straka-akademiet diskuterte også spørsmålet om tilgang til pro-palestinske demonstrasjoner.

Politimester Martin Vondrášek minnet om at det er rett til fredelig forsamling i Tsjekkia. Arrangører plikter imidlertid å melde fra til ansvarlige forvaltningsmyndigheter og de avgjør på stedet om det er grunnlag for oppløsning. Likevel har politiet alltid ekstremismespesialister på stedet som er klare til å reagere dersom noe avviker fra kravene i det tsjekkiske rettssystemet, sa Vondrášek. Han nevnte også langsiktig samarbeid med sikkerhetsanalytikere.

Tyskland har slitt med protester de siste dagene, og Belgia og Frankrike har også innført økte sikkerhetstiltak på grunn av hendelser på deres territorium. Protester brøt ut i Tyskland etter en eksplosjon på et sykehus på Gazastripen tirsdag, som palestinske myndigheter, kontrollert av den radikale Hamas-bevegelsen, sa drepte hundrevis av mennesker.

Mens Hamas tar på seg ansvaret for den israelske bombingen, sier Israel at en palestinsk rakett traff sykehuset. I Belgia var de skjerpede tiltakene et svar på skytingen av to svenske fotballfans av en tunisier som hevdet å være medlem av terrororganisasjonen Den islamske staten (IS). I Frankrike blir en 20 år gammel ung mann etterforsket for et knivangrep på en lærer som også sluttet seg til IS.

Situasjonen rundt illegal migrasjon

Statens sikkerhetsråd behandlet også situasjonen til illegale innvandrere. Tiltakene som er tatt ved grensene de siste ukene på grunn av migrasjonsbølgen har styrket Tsjekkia og nabolandene.

Tsjekkia har gjennomført stikkprøvekontroller på grensen til Slovakia i to uker. Forbunds innenriksminister Nancy Faeserová kunngjorde på sin side mandag at kontrollen på tysk side av grensen til Tsjekkia vil bli fornyet, og siden onsdag har Østerrike også gjennomført stikkprøvekontroller på grensen til Tsjekkia. .

«Vi går frem på en slik måte at vi hindrer ulovlige migranters inntog på vårt territorium, avskjærer rutene som ulovlig migrasjon og organisering av kriminelle smuglergrupper finner sted gjennom vårt territorium, og samtidig.» viktig, vi handler også konstruktivt og undersøker en felles europeisk løsning. Til tross for det økende antallet, er antallet illegale innvandrere i Tsjekkia betydelig lavere enn tidligere år. Og vi gjør mye for det,«Forsikret Fiala.

Tsjekkia fortsetter å avvise enhver form for omfordeling av illegale migranter, sa Fiala. «Det har vært snakket om i årevis, men vi har ikke de europeiske instrumentene i våre hender,» bemerket Fiala. «Faktisk må målet vårt være å sikre at disse menneskene ikke drar til Europa i utgangspunktet, og at vi ikke støtter smuglere og menneskesmuglere i deres elendighet med handlinger som EU.» Fiala bemerket.

Ifølge Fiala er ikke innføring av kontroller innenfor Schengen-området – selv tilfeldig – mellom enkeltstater en fordelaktig og langsiktig løsning, det er nødvendig å fokusere mer på EUs ytre grenser og finne en løsning på pan-europeisk nivå. .

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *