Det norske velferdsfondet fikk negativt resultat

Foto Judita Grigelyts (V).

Norges statsfond ga en negativ avkastning på 2,1 % i tredje kvartal ettersom aksjer i teknologiselskaper falt.

Det norske formuesfondet, som investerer Norges oljeinntekter for fremtidige generasjoner i aksjer, som utgjør 70,6 %, falt 2,1 %, renteinvesteringene, som utgjør 27,1 % av porteføljen, fikk en avkastning på minus 2,2 %, den unoterte eiendommen Porteføljen oppnådde et negativt resultat på 3,3 %, mens en mindre investering i unoterte infrastrukturprosjekter for fornybar energi ga et tap på 2,4 %.

Fondet klarte seg bedre enn sin referanseindeks med 0,17 prosent på tre kvartaler. Punkt.

Det var et svakere kvartal for aksjemarkedet enn de to foregående kvartalene. Spesielt teknologi, industri og ikke-essensielle varer bidro til den negative utviklingen, kommenterte Trodas Grande, visedirektør for fondsforvaltning, resultatene i meldingen.

Det absolutte beløpet er 14.801 billioner. Nedgangen i NOK-fondet (1.255 billioner euro) beløp seg til 374 milliarder euro. NOK, med negativ effekt av valutasvingninger som fører til et verditap på 264 milliarder kroner. NEI

På tre kvartaler mottok fondet 139 milliarder fra staten. kr hår.

Fondsforvaltere kommenterer trender i aksjemarkedet og påpeker at investorene ennå ikke er helt overbevist om de langsiktige utsiktene til høyere renter.

Ulike selskaper vil måtte tilpasse seg et annet lønnsmiljø, hvor vi må se hvordan de finansierer og refinansierer seg til høyere lønn. «Jeg er ikke sikker på om alt dette vil bli en realitet,» sa T. Grande i et intervju med Financial Times.

Det norske velferdsfondet er en av de største offentlige investeringsinstitusjonene i verden, og eier omtrent 1,5 % av alle børsnoterte aksjer over hele verden.

Velg selskapene og temaene som interesserer deg og vi informerer deg i et personlig nyhetsbrev så snart de er omtalt i Business, Sodra, Registersenter, etc. i gamle.