Forsikringsselskapene forventer den største formuesoverføringen i historien

Forsikringstakere over 65 eier for tiden hele 40 % av forsikringsselskapenes eiendeler under forvaltning, noe som tilsvarer 7,8 billioner dollar for verdens 40 største livsforsikringsselskaper. Alle disse eiendelene vil overføres til mottakerne innen 2040.

I følge FN, innen 2050, vil hele 33 % av verdens befolkning være over 50 år. De fleste eldre har imidlertid ikke en økonomisk plan for en trygg alderdom. En ny rapport fra Capgemini viser at 60 % av personer over 65 år ikke har søkt profesjonell økonomisk rådgivning for å forberede seg til pensjonisttilværelsen eller overføre eiendeler.

Økonomiske hindringer, synkende statlig støtte og stadig økende helsekostnader forverrer krisen som følger med de økende levekostnadene. Som et resultat av dette må folk som nærmer seg pensjonisttilværelsen ta mye av det økonomiske ansvaret for sin alderdom. Selv om disse omstendighetene øker viktigheten av livsforsikring, møter forbrukerne hindringer på dette området. Det vanligste problemet nevnt av forsikringstakere er et komplekst livsforsikringstilbud og lite informasjon (39 %), etterfulgt av mangel på tillit (29 %).

«Demografiske endringer kombinert med den enestående formuesoverføringen som vil finne sted i de kommende årene utgjør en risiko for livsforsikringsbransjen – den har tross alt som mål å møte behovene til en aldrende befolkning.» Forsikringsselskapene må derfor finne en måte å svare på svare på endrede forbrukerkrav. Løsningen er for eksempel personalisering, skreddersydde tjenester eller innovative produkter. På dette området kan for eksempel selskaper som spesialiserer seg på tjenester for eldre gi støtte til forsikringsselskapene. Slike partnerskap vil utfylle forsikringsselskapenes mangel på kompetanse og hjelpe dem med å skape verdiøkende tjenester. Bare de som kontakter sine kunder og deres representanter i tide vil vinne kundenes tillit og beskytte sine eiendeler.» sa Samantha Chow, global leder for livsforsikring, livrenter og bidrag i Capgemini.

Tsjekkiske forbrukere eldes raskere enn andre steder i Europa

Situasjonen påvirker også innenlandske forsikringstakere og forsikringsselskaper. Når det gjelder økningen i andelen av befolkningen på 65 år og over i perioden 2008-2018, tok Tsjekkia tredjeplass i rangeringen av EU-land. Aldringsraten for den tsjekkiske befolkningen er enda høyere enn det europeiske gjennomsnittet. «Aldringen av befolkningen er et globalt sosialt problem som ikke unnslipper vår republikk. Ifølge det tsjekkiske statistikkkontoret har antallet personer over 65 år økt jevnt siden midten av 1980-tallet, det samme har deres andel av den totale befolkningen – det er nå mer enn en femtedel, og innen 2050 forventes det å være rundt 30 % . «Innlandske forsikringsselskaper må tilpasse seg disse demografiske endringene,» sier Bernd Bugelnig, landssjef Capgemini Tsjekkia. «I følge en undersøkelse fra 2022 fra den tsjekkiske forsikringsforeningen, er tsjekkere mest bekymret for å ikke kunne ta vare på seg selv i alderdommen, noe som legger en byrde på andre familiemedlemmer – ikke bare når det gjelder tid, men også økonomisk. Dette viser at selv i vår sammenheng har forsikringsselskapene mulighet til å tilpasse sine livsforsikringsprodukter til den demografiske utviklingen i befolkningen og dermed møte den sosiale etterspørselen. En verdig, aktiv og økonomisk trygg alderdom blir viktig for stadig flere.»

Løsningen er nye partnerskap og fokus på velstående kunder

Det er klart at det vil være en stor utfordring for livsforsikringsselskapene å opprettholde sin posisjon i tiden med historiens største formuesoverføring. For å beskytte eiendeler under forvaltning, anbefaler Capgemini-rapporten å fokusere på velstående og masserike forbrukere. De eier 39 % av verdens rikdom og utgjør omtrent 20 % av den aldrende befolkningen. Interessen for løsninger for trygg alderdom er også størst i dette segmentet: over 75 % av dem ønsker innovative livsforsikringsprodukter. Imidlertid har bare 27 % av forsikringsselskapene avansert produktutvikling for å tilby slike produkter.

I følge en Capgemini-rapport forventer mer enn 44 % av velstående og velstående kunder i alderen 50+ at forsikringsselskapene deres tilbyr disse eksakte tjenestene, fra velværeprogrammer til omsorgsboliger. Hvis forsikringsselskapene ønsker å tette dette gapet og tilby et bredt spekter av verdiøkende tjenester, må økosystempartnerskap opprettes.

Forvandle kundens livssyklus for å drive vekst

I virvelvinden av endringer som venter forsikringsselskaper, vil det være nødvendig å finne en måte å beskytte eiendeler og støtte vekst på. Capgemini-rapporten understreker at løsningen er å endre tilnærmingen: i stedet for bare å fokusere på produkter, anbefaler den å fokusere på kundene. En slik tilnærming gir helhetlige løsninger med høyere merverdi og hjelper kundene med å sikre sin alderdom. Det kreves imidlertid videre utvikling av verdikjeden, rettet mot bedre kundeintegrasjon og større engasjement fra forsikringstakere og begunstigede. Dette gjør det mulig å konvertere kvalifiserte personer til nye kunder og konvertere forsikringskrav til inntektsgenererende muligheter.

For det første kan forsikringsselskapene konsolidere dataene sine (for å få et helhetlig syn på kunden) og digitalt utstyre arbeidsstyrken deres med kunstig intelligens, inkludert generativ intelligens, slik at de kan tilby hyperpersonlig rådgivning. Imidlertid har bare 21 % av forsikringsselskapene verktøy for avansert dataanalyse, og enda færre (19 %) bruker avanserte teknologier for å effektivisere driften, berike kundeopplevelsen, integrere seg i nye økosystemer og ta raskere datadrevne beslutninger.

Ifølge Capgemini er forenklet og personlig onboarding, fleksibilitet i skaderestrukturering og et helhetlig syn på kunden gjennom teknologimodernisering nøkkelmåtene for forsikringsselskaper til å øke engasjementet for forsikringstakere og forsikringstakere og utdype kundeforhold. Vellykkede forsikringsselskaper vil bygge kundetillit på tvers av generasjoner, støtte deres vekst og beskytte betydelige eiendeler med risiko for å bli overført til begunstigede, konkluderer World Life Insurance Report 2023.

Metodikk for rapporten

World Life Insurance Report 2023 trekker på data fra to primære kilder: Global Insurance Voice of the Customer Survey 2023 og Global Insurance Executive Interviews 2023. Til sammen inkluderer disse primærundersøkelsene innsikt fra 23 markeder: Australia, Belgia, Brasil, Kina, Canada, Frankrike, Tyskland, Hong Kong, India, Italia, Japan, Malaysia, Mexico, Nederland, Norge, Portugal, Singapore, Spania, Sverige, Sveits, Storbritannia, De forente arabiske emirater og USA. Voice of the Customer-undersøkelsen, utført i mai og juni 2023 i samarbeid med Phronesis Partners, var rettet mot 6 775 forsikringsselskapskunder over 50 år i 20 land. Rapporten inneholder også innsikt fra intervjuer med 200 ledere fra ledende forsikringsselskaper i 14 markeder. Til sammen representerer disse markedene alle tre regionene – Amerika (Nord-Amerika og Latin-Amerika), EMEA-regionen og APAC-regionen.

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *