ALBLASSERDAM – Provinsen Sør-Holland har kjøpt 125.000 kvadratmeter (ca. 25 fotballbaner, red.anm.) jord fra det økologiske gårds- og ysteriet Biokaas Kinderdijk i Blokweer-polderen i Alblasserdam for rundt 600.000 euro. Landet er nå en del av Natura 2000-området «Boezems Kinderdijk» og Nature Network Netherlands. Eiendommene er utformet for å være naturnære for å styrke dette naturreservatet.

Og selv om det foreløpig ser naturlig og grønt ut, vil noe endre seg i området, sier prosjektleder Joost Rink fra provinsen Sør-Holland. – Artsmangfoldet er fortsatt begrenset. Vi håper på flere plante- og dyrearter, blant annet ved å unngå sprøytemidler og gjødsling. Vi vil også se på en naturlig vannstand i Blokweer Polder.»

Det er foreløpig ikke kjent nøyaktig hvordan det hele vil se ut. – Vi vil fortsette å undersøke dette i årene som kommer. For eksempel vet jeg at det er myrfugler i nærheten av Kinderdijk som har det ganske dårlig. Vi vil prøve å gjøre habitatet i Blokweer Polder mer levelig for disse fuglene ved å lage våtmarker.»

Provinsen kjøper 125 000 kvadratmeter land i Alblasserdam for «natur»

Gode ​​nyheter for avlsfugler som lilla hegre, svartterner og bart. Området rundt «Kinderdijk»-møllene brukes også som et overvintrings- og hvileområde for piger, gadwalls og spadere. For å gjøre det nybygde området attraktivt vil sivmyrer, busker og åpent vann veksle.

«Dette kjøpet gjør ny natur mulig. Siden Biokaas Kinderdijk befant seg i en vanskelig situasjon blant annet på grunn av salget av eiendommen, er det mulig for selskapet å starte på nytt og fortsette å drive gårds- og ysteriet i tilpasset form, sier prosjekt. leder Joost Rink.

Til slutt melder provinsen at hele Blokweer-polderen vil bli natur i fremtiden. Dette er et område på 75 hektar, hvorav noen er eid av ulike privatpersoner. Provinsen rapporterer: «Planene for dette blir utarbeidet av provinsen i samråd med Kinderdijk World Heritage Foundation, Alblasserwaard Nature and Bird Watch, Rivierenland Water Board, Alblasserdam kommune og Staatsbosbeheer.» Alle private eiere i polder har blitt kontaktet om dette og vil fortsette å være involvert i fremtiden.»