Han var en sunn fyr, full av optimisme. Cechmáneks død påvirket både Stavjana og Balaštík

Tragiske nyheter ryster ishockeyverdenen. Den tidligere tsjekkiske landslagsmålvakten Roman Čechmánek, sist hovedtrener for ungdomshockey i Uherské Hradiště, døde søndag morgen, 52 år gammel. Miroslav Stavjaňa ringte ham lørdag kveld. De mestret kampen sammen, som den olympiske mesteren fra Nagano ba om unnskyldning for. Søndag skulle den tredobbelte verdensmesteren reise til Kopřivnice med et annet studentlag fra Uhersko-Hradiště, men kom ikke til møtet. Han klarte det ikke. Han var allerede død.I følge politiets talskvinne Monika Kozumplíková fant et familiemedlem liket av en 52 år gammel mann i en av landsbyene i Zlín-regionen.

Tidligere jobbet Roman Čechmánek som keeper og trener i Hodonín.

| Foto: SHKM Baník Hodonín

Rettsmedisineren klarte ikke å fastslå dødsårsaken på stedet. «En obduksjon er beordret,» sa Kozumplíková til Deník. Ifølge de foreløpige resultatene kunne stygt spill utelukkes, og det var sannsynligvis ikke engang et tilfelle av selvmord.

Lørdag kveld ringte formannen for ishockeylaget Uhersko-Hradišť, Roman Čechmánek, og diskuterte lørdagens kamp, ​​som den olympiske mesteren fra Nagano ba om unnskyldning for. Søndag skulle den tredobbelte verdensmesteren reise til Kopřivnice med et annet studentlag fra Uhersko-Hradiště, men kom ikke til møtet. Han klarte det ikke. Han var allerede død.Den smertefulle nyheten om dødsfallet til hovedtreneren for ungdomslaget fra Slovácko rammet ham hardt.

Tidligere ishockeymålvakt Čechmánek, olympisk mester fra Nagano, er død

«Det ble bekreftet for meg av sønnen hans Roman, som fant ham. Han dro ikke på kamp med guttene på lørdag fordi han var syk. «Han skulle vært med barna på søndag også, men han svarte ikke på telefonen eller svarte til og med på meldinger,» sa Miroslav Stavjaňa, styreleder i klubben HC Uherské Hradiště, til Denik.

«Det er et forferdelig slag for alle, noe uventet. Men familien bærer den største byrden. Roman hadde tre barn. «Han var en sunn fyr, han luktet optimisme,» sier Stavjaňa.

Miroslav Stavjaňa: selvmord? tull

Han avviser på det sterkeste at Čechmánek har noen helseproblemer. «Han var ikke syk. Og at han ville begå selvmord er fullstendig tull,” uttalte han rett ut.

Klubbsjefen fra Slovácko signerte den tidligere fremragende keeperen og representanten i begynnelsen av dette året. Čechmánek var ansvarlig for all ungdom i Uherské Hradiště. Selv trente han både lag med eldre elever og et lag med yngre elever.

Roman Čechmánek, olympisk mester fra Nagano.

Minner om gyldne Nagano. Dødelig skade Prospala, Čechmánek har ingen medalje

Zbyněk Pavlíček steppet inn for ham i helgen, men hvem som skal erstatte den avdøde tsjekkeren i Uherské Hradiště som hovedtrener for ungdomslaget vil bli klart om noe tid.

«Det var ikke på tide å håndtere det ennå. Det er alt for ferskt. Nå er menneskelige anliggender på agendaen, arbeidet er nå ved siden av, legger Stavjaňa til.

Han skulle etter planen spille et utstillingsspill i desember

Den triste nyheten om det plutselige dødsfallet til hans ishockeypartner Roman Čechmánek traff Jaroslav Balaštík som et lyn fra klar himmel.

Jakub Štěpánek vant den sveitsiske ligatittelen med Berns ishockeyspillere.  I den femte finalen vant den rutinerte landslagsmålvakten 3-2 i Lugano og laget hans dominerte serien 4-1 per kamp.

Čechmánek var et forbilde for alle keepere i Vsetín, husker Jakub Štěpánek

«Jeg kan fortsatt ikke tro det. Vi har sett hverandre mye i det siste. Ære til hans minne og oppriktige kondolanser til familien hans, sa den suksessrike ishockeyspilleren, representanten og nåværende ishockeyagenten fra Slovakia.

«Siden Roman startet som ungdomstrener i Uherské Hradiště i januar, har vi møttes nesten hver dag her takket være aktivitetene mine i vinterleiren. Han var full av energi og fast bestemt på å hjelpe den lokale klubben med å utvikle ungdomshockey. «Han likte og oppfylte trenerens arbeid,» sa Jaroslav Balaštík, som også planla en vennskapskamp med Roman Čechmánek 9. desember som en del av den seremonielle åpningen av den utendørs skøytebanen i Gamlebyen.

Vsetín vant tittelen

Han møtte Roman Čechmánek for første gang på isen på terskelen til sin suksessrike karriere, da de konkurrerte mot hverandre i den minneverdige finaleserien i Wallachian Extraliga (1998/99). «Tittelen fanget alt. Allerede den gang så han ut til å være uovertruffen med sin høye figur, målet var alltid fullt av ham! «Det er ingen tilfeldighet at han hoppet fra Vsetín til verdenshockey, hvor han fortjent oppnådde stor suksess,» sa han.

Kamp i 15. runde i den første fotballigaen: Baník Ostrava – Sparta Praha, 12. november 2023, Ostrava.  Abdullahi Tanko fra Ostrava og Asger Sörensen fra Sparta.

Muligheter, følelser, et enkelt mål. Baník klarte ikke å knekke rivalen, Panák reddet Sparta i Ostrava

Han hadde nok et flott møte med Roman Čechmánek som en del av landslaget ved verdensmesterskapet i 2007 i Moskva. «Han var nummer én, støtten til landslaget.» «Det er en stor skam for tsjekkisk ishockey at Roman forlot så raskt,» sa Balaštík med et senket blikk.

Han avviser på det sterkeste at Čechmánek har noen helseproblemer. «Han var ikke syk. Og at han ville begå selvmord er fullstendig tull,” uttalte han rett ut.

Han var en av de mest suksessrike

Roman Čechmánek, hjemmehørende i Zlín, er en av de mest suksessrike spillerne i den moderne historien til tsjekkisk ishockey. I mange år var han en av de viktigste pilarene i Vsetín, som fullstendig dominerte den hjemlige ekstraligaen på 90-tallet takket være den særegne Valach i mål.

Klubbsjefen fra Slovácko signerte den tidligere fremragende keeperen og representanten i begynnelsen av dette året. Čechmánek var ansvarlig for all ungdom i Uherské Hradiště. Selv trente han både lag med eldre elever og et lag med yngre elever.

Alois Hadamczik under trening

Hvem med hvem? Hadamczik mot Čechmánek

I 1994 var Čechmánek allerede involvert i Vsetíns oppgang til toppkonkurransen, hvor han vant fem mesterskapstitler på rad. Han hadde allerede vunnet en nasjonal mesterskapstittel med Jihlava, men han fikk ikke mange poeng der.

Vsetíns suksesser gjorde den formfulle målvakten med en uortodoks stil til en nasjonal stjerne, noe som senere ble fremhevet av Čechmáneks suksesser med landslaget. Han har gull fra de olympiske leker i Nagano, hvor han støttet Dominik Hašek, han ble verdensmester tre ganger.

Etter karrieren oppsto det problemer

Han debuterte i NHL i 2000, hvor han tilbrakte fire sesonger med Philadelphia Flyers og Los Angeles Kings. Prestasjonene hans i den ordinære sesongen ble ofte rost, men han fikk gradvis, noe dessverre, et rykte som en målvakt som ikke presterte bra i sluttspillet. Det er også grunnen til at han ikke hadde mer suksess i utlandet.

Etter at hans aktive karriere tok slutt, viet han seg til næringslivet, men dessverre var han ikke på langt nær like vellykket i det som han var på isen. Prosjektene hans (vinbutikk, mikrobryggeri, eiendom) havnet i retten, og Čechmánek ble til slutt dømt for bedrageri (tre års fengsel med en betinget prøvetid på fem år).

De siste årene har Čechmánek hovedsakelig viet seg til coaching og sist ledet ungdomslaget i Uherské Hradiště.

Visittkort fra Roman Čechmánek
Han ble født 2. mars 1971 i Gottwaldov. Han var en tsjekkisk ishockeykeeper, agent og trener. Han ble en olympisk mester, en tre ganger verdensmester og en flerfoldig vinner av de høyeste tsjekkiske og tsjekkoslovakiske ishockeykonkurransene. Hun har tre barn – Kateřina, Roman og Jakub.
«Čaman» begynte å spille hockey i Zlín (den gang Gottwaldov). Han opplevde sin debut i den høyeste konkurransen under militærtjenesten da han tok på seg trøya til Zlín og senere også til Dukla Jihlava. Men så forsvant han fra topphockeyscenen vår i lang tid og gikk til andredivisjonslaget Hodonín. Vendepunktet for Roman kom med begynnelsen av «Vsetín-tiden». I sesongen 1993/94 steg Roman til toppkonkurransen med ham og startet samtidig den femårige serien med å forsvare tittelen.
Han ble kronet med konkurransens beste keeperpokal fem ganger på rad i 94-99. Etter sesongen 1999–2000, da Vsetín tapte finalen med Sparta, bestemte han seg for å satse på en karriere i NHL.
I NHL spilte han totalt 212 kamper på fire sesonger for Philadelphia Flyers og Los Angeles Kings. Han mottok William M. Jennings Trophy. I den historiske tabellen over keepere med det beste målsnittet ligger han likt med Tiny Thompson på femteplass (2,08 mål per kamp). Han avsluttet sin spillerkarriere i 2009 og ble fire år senere assistenttrener for førstelaget til SHK Hodonín. I 2015 trente han førstedivisjons ungdomsklubben Vsetína. I sesongen 2016/2017 overtok han stillingen som hovedtrener for seniorlaget til HC Bobři Valašská Meziříčí. I løpet av sesongen 2017/2018 flyttet han til SHK Hodonín-laget i samme liga, denne gangen som hovedtrener, hvorfra han ble løslatt i august 2018. Siden 2019 har han vært trener for universitetslaget til Tomas Bata University i Zlín, UTB Zlín, og spilt i EUHL. Deretter viet han seg til ungdomstrening, og jobbet sist som hovedungdomstrener ved HC Uherské Hradiště fra sommeren 2023.
Siden han gjorde det bra på isen i Extraligaen kom det automatisk et tilbud fra landslaget. I 1996 vant han en gullmedalje for Tsjekkia i Wien, men dukket ikke opp på isen. Etter ankomsten til Ivan Hlinka ble han målvakt nummer én og hentet hjem en bronsemedalje fra Helsingfors. Han var også involvert i suksessen ved de olympiske leker 1998 i Nagano, da de sammen med Milan Hnilička beskyttet den onde Dominik Hašek! Han la til en ny tittel fra St. Petersburg og Helsinki og dukket opp igjen ved OL i Salt Lake City.

Visittkort i tall
Karriere: TJ Gottwaldov (88-89), Hodonín (2. liga), Zlín, (89-90), HC Dukla Jihlava (90-91), Zlín, Olomouc (91-92), Hodonín – (1. liga 92-93), Vsetín (First Division, 93-94), Vsetín (94-00), Philadelphia Flyers (NHL, 00-03), Philadelphia Phantoms (AHL, 00-01), Los Angeles Kings (NHL, 03-04) , Vsetín ( 04-05), Karlovy Vary, Hamburg Freezers (Tyskland, 05-06), Linköpings (Sverige), Třinec (06-09).
Største prestasjoner: 1x gull ved Nagano-OL (98), 3x gull ved verdensmesterskapet (96, 99, 00), 2x bronse ved verdensmesterskapet (87, 98), 1x bronse ved verdensmesterskapet (04), 6x gull ved høyeste Tsjekkia/Czessro-konkurranse (1× Jihlava 90–91, 5× Vsetín (94–95, 95–96, 96–97, 97–98, 98–99), 1× Silver Vsetín (99–00). , 1× Bronse-VM for 20-åringer (91).
Individuelle tjenester: 5x Beste Extraliga-målvakt (94-99), Beste sluttspillspiller (96-97), William M. Jennings Trophy (02-03).
NHL Draft: Draftet 171. sammenlagt av Philadelphia Flyers i 2000.
Premiere i Extraligaen: 17. februar 1989: 8. runde: Kladno – Gottwaldov 5:4.

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *