Cadillac er tilbake i Europa! : bilnyheter, informasjon, scoop

publisert på 14. oktober

Hva er sagt, hva er gjort: Cadillac er tilbake i Europa med en elektrisk crossover kalt Lyriq. Merket ble først lansert i Sveits og kommer deretter til Frankrike, landet som ga det navnet!

I Europa, lokomotivene til elektrisitetsmarkedet er Norge (langt!). Holland og Tyskland. Det er derfor ikke overraskende at disse territoriene systematisk er de første som blir betjent av nye produsenter som prøver lykken i vår region. Valget av disse landene virket logisk for Cadillac, da det begynte sitt nye liv under elektrisitetens tegn. Ikke!

Ankomst til Europa

Merket til den tidligere giganten General Motors gjør sin debut… gjennom Sveits! Faktisk åpnet Cadillac sitt første (og foreløpig eneste) showroom i Zürich. Grunnen er enkel, her er den GMs europeiske hovedkvarterhvor import fra Chevrolet Corvette og Cadillac XT4, de nyeste modellene selges for øyeblikket her. Fra et kommersielt synspunkt reiser imidlertid dette valget spørsmål. Selvfølgelig er Zürich utvilsomt byen med høyest levestandard i Europa, men strømmarkedsandelen i Sveits er «bare» 17,5 % (i 2022), mot 80 % i Norge og 25 % i Nederland. Når det gjelder Tyskland, sto de i august i fjor for 44 % av elbilsalget.

Lyriq, Cadillacs europeiske våpen

I alle fall, Lyriq kommer hit med et stort 102 kWh batteri som lover en (foreløpig) rekkevidde på 520 km. Ytelsen på 528 hestekrefter leveres av to elektriske motorer plassert på hver av akslene, og derfor firehjulsdrift. Hurtiglading kan støttes opp til 190 kW, noe som tillater gjenopprette opptil 200 km autonomiibare 15 minutter. Cadillac Lyriq er 5 meter lang og har dimensjoner som kan sammenlignes med sine utpekte konkurrenter, som BMW iX, Tesla Model X, Mercedes EQS og den andre Volvo EX90. Akselavstanden på 3,10 m skal sikre god beboelse for bakpassasjerene. De første sveitsiske leveransene vil finne sted i første halvdel av 2024. Cadillac kommuniserer foreløpig ikke priser eller frist for ekspansjon til andre europeiske markeder.

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *