Sverige: Greta Thunberg ble dømt av retten for å ha blokkert havnen i Malmö

Den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg ble onsdag igjen straffet av en domstol i Malmö for «ulydighet mot offentlig orden» under et arrangement i denne sørsvenske byen i slutten av juli.

• Les også: Norge: ny tøff aksjon mot ulovlige vindturbiner

Aktivisten ble dømt til en bot på 90 dager på til sammen 5.500 kroner (476 euro), meldte journalister på stedet.

Hun deltok i blokaden av Malmö havn 24. juli rett etter sin første dom for samme handling i juni.

«Dette viser nøyaktig hva som er galt med systemet vårt: de som prøver å forsvare mennesker, planeten og livet er de som møter slike juridiske konsekvenser,» svarte hun på rettens avskjed i en t-skjorte som sa. «Stå opp for vitenskap»-skilt.

På den annen side, «de som forårsaker klimakrisen – et spørsmål om liv og død – ødelegger (planeten) uten konsekvens,» la hun til.

Aktor Jörgen Larsson anslo under høringen at Greta Thunberg «uautorisert blokkerte seg selv og andre mennesker og forstyrret den offentlige orden».

Sammen med andre aktivister blokkerte Greta Thunberg tilgangen til Malmö havn den dagen for å protestere mot bruken av fossilt brensel og nektet å adlyde politiets ordre. Sammen med fem andre aktivister ble hun ført bort av politiet.

Ved sin første rettssak 24. juli, like før blokkaden av havnen, ble 20 år gamle Greta Thunberg bøtelagt med 1500 kroner og 1000 kroner i erstatning.

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *