Norges statsformuefond tjente 84 milliarder i første kvartal. amerikanske dollar








Direktør i Norges sentralbank og Statsfondet i Oslo. Foto av Gwladys Fouche (Reuters/Scanpix).




Norges suverene formuesfond, det største slike fondet i verden, tjente 84 milliarder dollar i første kvartal i fjor etter et stort tap. Den amerikanske dollaren steg på grunn av det sterke aksjemarkedet, sa landets sentralbank fredag.

Den høye renten, tilsvarende et bruttonasjonalprodukt på 5,9 %, utslettet omtrent halvparten av fondets enorme 165,4 milliarder dollar. USD led et tap i fjor på grunn av uro etter starten på krigen i Ukraina.

Verdien av fondet, en av verdens største investorer, nådde 1,34 billioner i slutten av mars. USD, så nesten $245 000 for hver $5,5 millioner. Innbyggere i Norge.

Ifølge en uttalelse fra fondets visedirektør, Trond Grande, hadde investeringsaksjer størst positiv innvirkning på kvartalsresultatet.

Han la til at aksjemarkedets vekst i stor grad var drevet av teknologi og ikke-vevde varer og tjenester.

Fondet, som inntekter fra norske statseide olje- og gasselskaper overføres til, skal finansiere fremtidige utgifter til velferdsstaten.

Ifølge Sovereign Wealth Fund Institute (SWFI) rangeringer er det norske fondet det største i verden, like foran China Investment Corporation.


Det er forbudt å reprodusere informasjonen til BNS nyhetsbyrå i offentlige informasjonsmedier og på internettsider uten samtykke fra UAB “BNS”.

Velg selskapene og temaene som interesserer deg og vi informerer deg i et personlig nyhetsbrev så snart de er omtalt i Business, Sodra, Registersenter, etc. i gamle.

tim

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *